Fikk hevn

Eiendomsmegler Eric Goldie tok bokstavelig talt saken i egne hender da medpassasjeren gikk han på nervene. Nå går Goldie viralt på TikTok.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert

Det skriver New York Post, som også omtalte saken først. Avisa velger følgende tittel for å forklare flydramaet i USA:

«Jeg fikk hevn på en flypassasjer som åpnet vindusskjermen min.»

Viralt

I TikTok-videoen, som nå kan skilte med nesten seks millioner visninger, slo Eric Goldie bort medpassasjerens hånd to ganger. Det skyldes at personen i setet foran forsøkte å åpne vindusskjermen han ved flere anledninger.

TikTok-videoen har fått over 600 000 tusen likerklikk og over 4000 kommentarer. I kommentarfeltet finner man først og fremst personer som tar Goldies parti, men også flere som stiller ulike spørsmål.

Noen mener blant annet at det kan være forvirrende når vinduet er plassert midt mellom seteradene. Goldie har seinere forklart i en annen TikTok-video at plasseringen av vinduet rettferdiggjorde handlingen hans.

- Jeg forstår at dette kan være forvirrende noen ganger, men det er ingen forvirring om hvem sitt vindu dette var, sier han i videoen.

Videre forklarte han også at teorien om at han slo sin egen hånd ikke kunne stemme:

- Hvordan skal jeg slå min egen hånd med den andre hånda når jeg filmer en video. Gjør regnestykket.

Hvis du er i tvil hvilke vindusskjerm-regler som gjelder så kan undertegnede ikke hjelpe deg, men jeg kan heller trekke fram hvorfor skjermen foran vinduene i flyet alltid skal være oppe ved både takeoff og landing.

Dialog

DinSide har kontaktet Tonje Sund, pressesjef i SAS, for å høre om det er noen regler når det gjelder vindusskjermen.

- Vindusskjermen skal være oppe både ved landing og takeoff, hvis det skulle bli aktuelt med en evakuering på bakken får både mannskap og passasjerer raskt overblikk. Det er en sikkerhetsforanstaltning, forteller hun til DinSide.

På spørsmål om hvilken passasjer som har rett til å styre vindusskjermen, kommer Sund med følgende råd:

- Jeg tenker at man tar det med sidemann eller passasjeren det gjelder, Når man sitter tett sammen i noen timer, så er det fint å vise hensyn og respekt for medpassasjerer. En god dialog pleier å løse de fleste situasjoner, hvis ikke kan man kontakte kabinansatt, som er godt trent til å håndtere ulike situasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer