Klage på pakkereise:

Fikk oppholdet ødelagt av fyll, nakenbading og seksuell atferd

Familiehotellet var ikke helt som lovet. Dermed får familien tilbake halvparten av det de betalte for pakkereisen.

INGEN FAMILIEHOTELL: Oppholdet på hotellet ble ikke som forventet. I slike tilfeller kan man klage til Pakkereisenemnda. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
INGEN FAMILIEHOTELL: Oppholdet på hotellet ble ikke som forventet. I slike tilfeller kan man klage til Pakkereisenemnda. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om en pakkereise kan selges inn som selve feriedrømmen, er det ikke alltid slik at charterselskapene, eller andre som tilbyr transport og overnatting samlet, holder det de lover i markedsføringen.

I slike tilfeller kan kunden, dersom det slås fast at det er en mangel ved pakkereisen, kreve å få erstatning eller prisavslag.

Dette var tilfellet for den norske familien som reiste til det som var opplyst å være et familiehotell av Ticket. Oppholdet med de to barna på 6 og 7 år ble derimot ikke helt som forventet: De opplevde nakenbading av voksne med seksuell adferd - og fikk ferien ødelagt. Dermed har de klaget til Pakkereisenemnda, som behandler klager på alt fra pakkereiser og flyreiser til kollektivreiser.

Men kan dette kalles en mangel?

Dette kan være en mangel

Pakkereiseloven, som gjelder for pakkereiser og sammensatte reisearrangementer, sier at det foreligger en mangel ved pakkereisen dersom arrangøren yter manglende eller mangelfull levering av reisetjenestene som inngår i en pakkereise.

Ifølge Norsk reiselivsforum, kan dette være eksempelvis støy, mangler ved hotellets fasiliteter, avstand til strand og bysentrum i forhold til informasjon som er gitt før reisen finner sted, samt mangelfull gjennomføring av utflukter eller lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer