Fikk sjokkbot

Den hyggelige gesten fra flyselskapet fikk følger for reisebloggeren.

FIKK BOT: Reisebloggeren glemte å deklarere rosegaven. Det ble dyrt. Foto: Skjermdump/YouTube
FIKK BOT: Reisebloggeren glemte å deklarere rosegaven. Det ble dyrt. Foto: Skjermdump/YouTube Vis mer
Publisert

Reisebloggeren Lays Laraya fikk seg en overraskelse da hun landet på Perth-flyplassen i Australia. Overraskelsen kom i form av en bot på 1878 australske dollar, nærmere 13 000 kroner med dagens kurs, for å ha krenket landets biosikkerhetslover.

Bakgrunnen er en rose hun fikk i gave av mannskapet på Qatar Airways-flygningen som en takk for de hyggelige hilsningene reisebloggeren hadde gitt dem.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ble stanset

Ved ankomst i Perth holdt hun rosen i hånda fordi hun ikke ønsket å ødelegge den, forteller hun til nettstedet Insider. Plutselig ble hun oppsøkt av to tollere som ba henne om å bli med dem.

En av dem spurte Laraya om hun hadde fylt inn passasjerkortet sitt, som alle reisende må fylle inn og levere ved ankomst i Australia. Et av spørsmålene er om den reisende har med seg planter inn i landet.

- Jeg tenkte ikke i det hele tatt at rosen var i den kategorien med planter. Så det er min feil, min feil. Jeg krysset av for «nei», forteller hun til Insider.

Og det var dette hun ble tatt for.

13 000 kroner i bot

Etter å ha stilt reisebloggeren en rekke spørsmål og undersøkt bagasjen hennes, kom en annen ansatt med rosen og passasjerkortet og konfronterte henne med svaret hennes.

Laraya bekreftet at det var hennes passasjerkort og at det var hun som hadde fylt det ut.

- Og deretter tok tolleren fram rosen og sa: «hva med denne rosen? Er det din?» Jeg svarte ja, den er min, og da svarte hun: «Kan du lese kortet igjen og se om rosen faller innenfor noen av spørsmålene du svarte nei på?» Da så jeg det om planter, så jeg svarte «ja, jeg skjønner hva du vil fram til, og rosen passer innenfor kategorien med planter», forteller hun til Insider.

Deretter ble hun ilagt en bot på nevnte 1878 australske dollar.

- Hadde jeg visst at jeg gjorde noe feil, ville jeg ha kastet rosen før ankomst. Jeg hadde muligheten, sier hun.

Strenge lover

En talsperson for næringsdepartementet i Australia forteller til Insider at dersom man ikke deklarerer farlig gods eller gir feilaktig informasjon, vil man bli ilagt et gebyr.

- Alle reisende som kommer til Australia må være klar over Australias biosikkerhetsregler og straffene for ikke å følge dem, sier talspersonen til Insider.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer