Fikk sparken etter flyfyll

Oslo (NTB): En norsk skipsoffiser helte i seg en hel flaske brennevin og gikk deretter amok på et KLM-fly på vei til Kuala Lumpur i Malaysia.

Flyet var på vei til Malaysia da nordmannen skapte bruduljer. Foto: Colourbox
Flyet var på vei til Malaysia da nordmannen skapte bruduljer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har mannen fått sparken av sin arbeidsgiver.

- Jeg kan bekrefte at mannen opptrådte så aggressivt mot passasjerer og besetning at det kom til et punkt hvor kapteinen ikke hadde noe annet valg enn å påsette mannen håndjern, sier KLMs pressetalskvinne Marisca Kensenhuis til VG.

Avisen skriver at mannen skal ha helt i seg en flaske 60 prosent brennevin før han gikk amok under den tolv timer lange flyturen fra Amsterdam til Malaysia sist mandag.

- Han drakk medbrakt brennevin, var svært beruset, trakasserte både passasjerer og besetning og roet seg ikke til tross for flere advarsler, sier Kensenhuis.

Allerede flere timer før landing i Malaysia ble han lagt i jern. Ved ankomst ble han arrestert av bevæpnet politi og måtte tilbringe natten i fyllearresten i det muslimske landet.

Mistet jobben

Nordmannen vil trolig bli straffet med en solid bot. Opptredenen har også kostet mannen jobben i et rederi på Vestlandet.

- Etter å ha fått fakta på bordet, var det en lett avgjørelse for oss. Han har brutt vår arbeidsavtale som blant annet har nulltoleranse for alkohol. Denne saken er selvsagt kjedelig både for oss og ham, men reglene må følges, og vi kan heller ikke leve med et slikt tillitsbrudd, sier direktøren i rederiet der mannen jobbet til Sunnmørsposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer