Fikk taxfree-varene i hodet

Den uheldige passasjeren fikk en pose med taxfree varer i hodet da en medpassasjer åpnet luken til hattehyllen etter landing. Dette resulterte i blødende sår og ødelagte klær. Hvem tar regninga?

Illustrasjonsfoto: Boeing Foto: Boeing
Illustrasjonsfoto: Boeing Foto: Boeing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jevnlig omtaler vi klagesaker som har vært oppe til behandling i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og fra nykommeren Klagenemnda for rutefly. Denne klagen er behandlet i den førstnevnte nemnda, da flyuhellet skjedde under en reise med charteroperatøren Apollo.

Fikk pose i hodet

Det var etter landing på Gardermoen, ved hjemkomst fra en feriereise til Santorini, at uhellet skjedde. Ifølge klager hadde flyvertinnen om bord i Novair-flyet stappet flere poser med taxfree varer i hattehyllen over klageren. Da en medpassasjer åpnet luken til hyllen over den uheldige klageren, falt en av disse posene ut – og traff klageren i hodet. Han begynte å blø, og fikk ifølge klager selv ødelagt klær for 3.500 kroner. Han krever Novair for refusjon av disse utgiftene.

Beklager, men nekter ansvar

Novair flyr charterturister for reiseselskapet Apollo. Flyselskapet vedkjenner imidlertid ingen skyld i saken. De beklager hendelsen, men forsvarer seg med at de alltid opplyser om at taxfree varer ikke må plasseres i hattehyllene.

Apollo på sin side beklager hendelsen, men henviser til klagers reiseforsikring for erstatning av utgifter til legehjelp og ødelagte klær. De understreker at de ikke finner grunnlag for å gi kompensasjon.

Nemnda gir klager medhold

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser påpeker at det er fraktførers ansvar dersom en reisende blir skadet om bord på flyet, så lenge ikke selskapet kan bevise at de har tatt alle mulige forholdsregler for å forhindre dette. Og i akkurat dette tilfellet, hvor flyvertinnen stod bak den fatale plasseringen av taxfree posen, konkluderer nemnda med at fraktfører ikke har tatt alle mulige forholdsregler. Ifølge nemnda gir dette klager rett til erstatning, i størrelsesorden 3.500 kroner – som var det klager krevde.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • De dummeste klagene kan du lese her.

 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer