Film kan ta skade

Julebildene kan bli ruinert av røntgenapparatene på flyplassen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Både eksponert og ueksponert film kan ta skade av sikkerhetskontrollen som utføres på innsjekket bagasje. Ta derfor med filmrullene i håndbagasjen.

Har du filmer med lysstyrke over 1.600 ASA, bør du be operatørene om å slippe gjennomlysing. Filmer under den styrken skal garantert ikke ta skade av gjennomlysingen i håndbagasjekontrollen i Norge. Det hevder Tormod Carlsen, sikkerhetsrådgiver i Luftfartsverket. Det svenske luftfartsverket sier at filmer over 1.000 ASA bør bringes utenom røntgenapparatene, så det kan være at forholdene er ulike i andre land.

Full gjennomlysing av all bagasje blir foretatt på Oslo Gardermoen. Andre steder med slike muligheter er Bergen Flesland, Stavanger Sola, Trondheim Værnes og Kristiansand Kjevik. Det er krav om full gjennomlysing ved all utenlandstrafikk fra 1.1.2003. Da vil alle flyplasser med utenlandstrafikk oppfylle krav til gjennomlysning av både håndbagasje og innsjekket bagasje.

  • Tilbake til innledningen
  • Forbudte saker

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer