Filmet at han selv ble tatt av snøskred

Ble begravd levende - se den skremmende videoen.

Bildet er hentet fra videoen, som er lagt ut på Vimeo.com av bruker Chappy.
Bildet er hentet fra videoen, som er lagt ut på Vimeo.com av bruker Chappy. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gjeng frikjørere skal teste ferdighetene i fjellene i Haines i Alaska, og en av dem har festet et kamera på hjelmen. Filmen vil i ettertid dokumentere det som må ha vært de verste minuttene i hans liv.

Ganske kjapt etter at han setter utfor fjelltoppen, løsner han nemlig et skred, som river ham med seg 500 meter nedover fjellsiden, og begraver ham i snø.

Alt mens kameraet går.

Der blir han liggende under et teppe av snø. Vi hører hvordan han puster mer og mer febrilsk, og lyden av skijakken hans som gnisser mot snøen for hvert hivende åndetak.

Hvis du ikke har respekt for snømasser og snøskred fra før av, får du det i hvert fall nå!

Lange minutter

Tiden går, men så hører vi spadetak i det fjerne. Resten av gjengen, som består av skredtrente og erfarne alpinister, har klart å lokalisere mannen. Det klarte de fordi den ene skihansken hans falt av rett før ferden hans stoppet, og viste dem hvor han befinner seg. Flaks!

Mannen blir mer og mer hivende i pusten, mens spadetakene blir raskere, og lyden av dem kommer nærmere.

Holder du ikke ut å se snøen som omslutter ham, og høre hyperventileringen, så hopper du fram til cirka seks minutter uti filmen. Da nærmer nemlig spadetakene seg ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer