Fin i bikini

Elsket og hatet. I dag fyller bikinien 60 år. Stem på bikinistilen du synes er finest.

Publisert
Sist oppdatert

Aldri har så lite stoff skapt så mye oppstuss. Vi har alle et forhold til bikinien - enten elsker vi den, hater den, eller elsker å se andre i den.

I dag er bikiniens offisielle fødselsdag. Vi arrangerer en uhøytidlig avstemning over den fineste bikinistilen (topp og bunn) for å feire.

>>STEM på den fineste bikinitoppen >>STEM på den fineste bikinitrusa

Men først - litt kuriosa om det todelte plaggets historie:

Den første offisielle visningen av bikinien finner sted 5. juli 1946 i Paris. Det er Louis Reard som finner opp plagget, og han gir det navnet "bikini". Noen dager før visningen sprenger nemlig USA en atombombe nær Bikiniatollene i Stillehavet. Reard velger navnet fordi han håper plagget vil skape et like stort sjokk som atombomben gjorde.

"Atomet" vs. "bikinien"

Men Reard er ikke den første som gjerne vil kle av strandløvinnene. En annen franskmann, Jaques Heim, har noen uker tidligere også oppfunnet en todelt badedrakt, som han kaller Atomet. Han driver en badetøyforretning i Cannes, og reklamerer for "verdens minste badedrakt" på flybanner over strendene i Cannes. Reard kaller altså sin kreasjon "bikini", og svarer Heim med å reklamere med flybannere som kaller bikinien "mindre enn verdens minste badedrakt". Det var Reards kreasjon som "vant" markedsføringskrigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer