Fine fjellturer i nord

Den norske fjellheimen er mer enn Hardangervidda og Rondane.

Foto: Nils-Erik Bjørholt/Innovasjon Norge
Foto: Nils-Erik Bjørholt/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

August og september er høysesong for fjellturer. For noen uker siden presenterte vi flotte turer for sprekinger. Mange lesere savnet turforslag fra Nord-Norge i denne listen fra Turistforeningen.

Det er ingen tvil om at det finnes mange flotte turer nord i landet, så vi kontaktet Bodø og Omegns Turistforening, og Troms Turlag, for å be om forslag til fine turer i deres områder.

FINE TURER I TROMS

Troms Turlag anbefaler følgende turer:

Lett dagstur til Tromsdalstinden

Tromsdalen er et av de best tilrettelagte turområdene i Tromsø. Det var i Tromsdalen at historien til Troms Turlag startet i 1907. Turen til Tromsdalstinden (1238 moh) er en flott dagstur. Her er det to hovedruter å velge mellom.

Sommerruta: Ta av fra turveien ved merkesteinen inne i dalen, følg så stien over brua og videre nordover og østover. Det er tidvis blitt bratt, men greit å gå. Etter en stund kommer du opp på eggen og følger den hele veien til toppen. Dette er den raskeste og mest spennende stien å følge. NB! Følg merkinga.

Vinterruta: Denne er i hovedsak fra sør. Noen går også sommerruta langs eggen om vinteren, men dette er ikke å anbefale om man ikke er kjent, og man bør ha isøks og stegjern dersom man velger denne ruta på vinteren. Den lange vinterturen er fra Fjellheisen, langs Fløya, ned i Djupdalen og opp over Rødryggen til Salen. Turen opp derfra kan gjøres på ski eller til fots. Skituren kan også starte i Tromsdalen og gå over Svarthammarn og inn på ruta fra Fjellheisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer