Reiserestriksjoner

Finland stenger for Norge

Den finske regjeringen gjeninnfører nordiske reisebegrensninger, men noen områder er unntatt.

STENGT UTE: Nordmenn er, blant andre, stengt ute fra Finland nå, etter at regjeringen skjerper innreiserestriksjonene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STENGT UTE: Nordmenn er, blant andre, stengt ute fra Finland nå, etter at regjeringen skjerper innreiserestriksjonene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVT Nyheter melder at Finlands regjering gjeninnfører reisebesgrensninger mot flere land som tidligere er ansett som smittetrygge:

Norge, Danmark, Island, Tyskland, Hellas og Malta påvirkes av beslutningen - som gjelder fra 24. august, skriver Svenska Yle.

Det er ennå mulig med innreise til Finland fra Italia, Estland, Latvia og Slovakia.

Ny smittegrense

Nå krever den finske regjeringen at land har hatt maks åtte smittetilfeller per 100.000 innbygger de to siste ukene for å unngå karantene.

Grenseverdien for antall smittede er for øvrig forbigått også i Irland, Kypros, San Marino og Japan - som det dermed også gjeninnføres reisebegrensninger mot.

To ukers frivillig karantene

De nye reiserestriksjonene innebærer anbefalt frivillig karantene på 14 dager for de som kommer fra land med for høyt antall smittede etter finske helsemyndigheters standard, skriver Visit Finland, og fortsetter:

Finske helsemyndigheter kan håndheve obligatorisk coronatesting og karantene på 14 dager for personer som ankommer fra land med reiseråd hvis det er mistanke om at de kan ha blitt utsatt for viruset, for eksempel under flyturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer