Finland

Vil du leke i jungelen sammen med Mummitrollene eller stå snowboard i verdens største halfpipe i 70 km/t? Her er en guide til noen av Finlands best besøkte familiereisemål.

Publisert
Sist oppdatert

Borgbackens fornøyelsespark

Finlands best besøkte turistattraksjon, med drøye en million besøkende hvert år, tilbyr rundt 30 attraksjoner, blant annet loop og berg- og dalbane av tre. Snurrer det i hodet etter hvert kan du kose deg i parkens restauranter og kafeer eller la deg underholde med teater og annen moro fra friluftsscenen.

Sesong: 29. april til 12. september. Priser: Inngangen til parken er gratis for alle, både voksne og barn. Tillegg for attraksjoner: Kjørepass eller billett må kjøpes dersom du ønsker å teste attraksjonene. En turbillett koster to euro for alle under 120 cm, og 4,50 euro for de over 120. Kjørepass med ubegrenset kjøring koster 16 euro for de under 120 cm, og 24 euro for de over 120 cm. Hvor: Helsinki

Nettside: Borgbacken

Särkänniemi fornøyelsespark

Opplevelsesparken i Tampere består av sju forskjellige deler; Delfinarium, akvarium, planetarium, barnas dyrepark, knattelandet, Näsinneula; Nordens høyeste utsiktstårn ragende 168 meter over bakken og Sara Hildéns kunstmuseum. Parken huser også verdens største halfpipe som får selv de mest fanatiske entusiastene til å skjelve i knærne når farten øker 30 meter over bakken, og man suser utfor med en kraft på 3 G og over 70 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer