Finn de alternative norgesperlene

Bidra med dine beste norgesperle og se andres unike tips.

UOPPDAGET PERLE? Ofoten er et godt alternativ til Lofoten, tipser Norsk Friluftsliv. På bildet ser du sykling over Reinesfjellet ved Skjomen. - Er man glad i terrengsykling, så bør man legge turen hit i sommer. På den 25 kilometer lange løypa over Reinnesfjellet ved Skjomen sykler du to mil over blankskurt granitt, noe som er helt utenom det vanlige, sier Synne Kvam i Norsk Friluftsliv til Dinside. Det er kanskje en av Norges utallige «gjemte perler»? Foto: Rune Dahl
UOPPDAGET PERLE? Ofoten er et godt alternativ til Lofoten, tipser Norsk Friluftsliv. På bildet ser du sykling over Reinesfjellet ved Skjomen. - Er man glad i terrengsykling, så bør man legge turen hit i sommer. På den 25 kilometer lange løypa over Reinnesfjellet ved Skjomen sykler du to mil over blankskurt granitt, noe som er helt utenom det vanlige, sier Synne Kvam i Norsk Friluftsliv til Dinside. Det er kanskje en av Norges utallige «gjemte perler»? Foto: Rune Dahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er åpnet for at vi nå kan reise til store deler av Norden - og det kan åpnes for reiser til flere europeiske land innen 20. juli - er fremdeles norgesferie det de fleste av oss planlegger for. Valutakursen er heller ikke med oss om dagen, så utenlandsferien kan fort bli dyr.

Flere spørreundersøkelser viser det samme: Halvparten av oss planlegger å være hjemme i ferien, mange skal overnatte på hytte eller hos familie - og mange planlegger å gjøre reisen med bil.

- Venter på å bli oppdaget

Selv om du skal feriere i Norge, trenger du ikke trampe i de samme tråkkene som «alle andre». Det finnes et vell av uoppdagede perler, og ganske sikkert mange i nærheten av der du bor.

- Overalt i Norge kan du finne ukjente perler som bare ligger og venter på å bli oppdaget. Og når du først er der, er det litt sånn: «Jøss, hvorfor har jeg aldri hørt om det», sier Christine Baglo, som er webredaktør for Visitnorway.no.

- Det kan være en café med et stort hjerte, en gårdsbutikk som selger en ost som smelter i munnen din, eller et overnattingsted der du ikke skulle tru at noen i verden kunne finne på å bygge et lite hotell, påpeker Baglo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer