Finn de beste restaurantene

Lei av å spise seig mat på trøtte kjederestauranter? Slik leter du deg frem til juvélene i matverdenen.

Publisert

Sist gang jeg besøkte Roma spiste jeg på en restaurant som heter Piccola Roma. Jeg begynte med en fantastisk buffet av antipasto; artisjokkhjerter, italienske pølser, bakte tomater og oliven. Hovedretten ble Risotto Pescadore, brennende het med skalldyr og fisk, og til dessert – et fat med frisk frukt. Jeg tror til og med at jeg husker hvilken vin jeg valgte, det var i hvert fall en Frascati.

Det er enkelt å huske de gode måltidene. Ofte langt lettere enn museumsbesøk, teaterstykker og andre severdigheter. Vi spurte ekspertene på Gastronomisk Institutt hvordan kokkene velger spisested når de er på reisefot.

- For kokker er det gjerne litt enklere å finne frem til de beste restaurantene, vi er jo kjent med bransjen og vet hva vi skal se etter. For det meste går det på helheten av meny, pris og hvordan lokalet ser ut, forteller matfaglig konsulent Thomas B. Nilsen. Kokk eller ikke, her er rådene som hjelper både mage og gane på rett vei.

1: Farlig mat og dårlige spisesteder

Første råd er å styre klar av restauranter som ser tvilsomme ut. Ta en titt på menyen og prisene, samt hvilke råvarer som brukes. Ser det ut som restauranten har ambisjoner utover å tjene lette penger? Se også an interiør og gjerne servitører, kelnere og kokker. Et klassisk tips er å sjekke toalettet, standarden her er neppe bedre enn hygienen til de som bruker det oftest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer