Finn din safaridrøm

Spør du et utvalg reiseglade om hva som er drømmeferien, er vi ganske sikre på at mange ville svare: Safari i Afrika.

Publisert
Sist oppdatert
Finn din safaridrøm
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Helt siden Livingstone og Blixen har Afrika vært drømmenes kontinent for mange, og det er dessuten langt fra uoppnåelig å reise på safari. Afrikansk safariturisme foregår først og fremst i kontinentets sørlige regioner. Land som Kenya, Tanzania, Botswana og Sør-Afrika kan alle by på nærkontakt med villdyrene i sine nasjonalparker. Navn som Masai Mara, Ngorongoro, Serengeti og Okavango ringer minst fem store bjeller hos enhver amatør-safarist og de fleste ivrige Discovery-seere: Her bør du ha gode sjanser til å treffe alle safarireisendes fremste fotomodeller, de fem store: Løve, elefant, bøffel, nesehorn og leopard. For ikke å snakke om gnu, sebra, hyener, flodhester, giraffer, antiloper ...

 • De heteste safari-målene i Afrika.

 • Når reiser du? - og andre tips.
 • DinSide har vært på safari i Tanzania
 • Dyrevern i praksis

  Sigurd og Kari Halvorsen driver turoperatøren Safari, og har lang Afrika-erfaring. Foto: Sigurd Safari Foto: Sigurd Safari
  Sigurd og Kari Halvorsen driver turoperatøren Safari, og har lang Afrika-erfaring. Foto: Sigurd Safari Foto: Sigurd Safari Vis mer


  Sigurd Halvorsen driver den lille turoperatøren Safari, og har 20 års erfaring med reiser i Afrika. Han mener det er trygt å reise som turist på safari, selv til land som Zimbabwe som har fått mye negativ omtale i pressen på grunn av uroligheter knyttet til jordreformer.

  - Safari er dyrevern i praksis. Om turistene ikke kommer, er dyrene i praksis ikke mer verdt for innbyggerne her enn sin vekt i kjøtt. De blir med andre ord spist. Det så vi under borgerkrigen i Mosambik, forteller Halvorsen.

  Anbefalte steder

  Hvilken type safari du velger, kommer an på hva du er ute etter. Men vil du få følelsen av villmark, og av å være litt for deg selv ute i naturen, er ikke Tanzania og Kenya riktig valg. Her satses det stort på masseturisme, og du kan regne med kamp om de beste fotoplassene foran løveflokkene.

  - Jeg anbefaler Okavango i Botswana. De satser på lavprofilturisme med få mennesker på campene. Da får du mer følelse av villmark, mener Halvorsen.

  De fleste safariturister kjører bil eller minibuss. Du kan også dra på safari i båt, ballong eller til fots. Foto: Sigurd Safari Foto: Sigurd Safari
  De fleste safariturister kjører bil eller minibuss. Du kan også dra på safari i båt, ballong eller til fots. Foto: Sigurd Safari Foto: Sigurd Safari Vis mer


  Luangwa i Zambia er også et reservat med relativt får turister på grunn av vanskelig tilgjengelighet. Mange camper kan du kun nå med småfly. Dessuten er Malawi et land som turistene ikke helt har oppdaget enda. Namibia besøker du mer for naturopplevelsen og ørkenen, enn for det rike dyrelivet.

  - Men er du heldig å få se ørkenelefanter her blir opplevelsen desto større, mener Halvorsen.

 • De heteste safari-målene i Afrika.
 • Safaris nettsider finner du her
 • Ut på tur?


  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke, eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer