Finn din sommerdille

Fleks musklene på stranden eller i parken, og demonstrer ynde og kroppsbeherskelse med sommerens fritidsdiller.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slapp solbader eller glinsende solsprader. Valget for den som vil synes på stranda er lett. Få på glinsende sololje, stram bicepsen og finn frem lekesakene som gjør det tilforlatelig å være i aktivitet blant slappfiskene. Og om du ikke har behov for å vise deg, er det moro med noe å finne på uansett.

 • Her er aktive forslag - fra fattigmanns frisbee til dyre drager.

 • Se to verdensmestere i frisbee i aksjon.

 • Skroll ned for mer.

  Verdensmestre

  Sune Wentzel demonstrerer kvalitetstest av frisbee: Den skal kunne bøyes, men må komme tilbake i fasong etter bøying.
  Sune Wentzel demonstrerer kvalitetstest av frisbee: Den skal kunne bøyes, men må komme tilbake i fasong etter bøying. Vis mer


  En vanlig dag i Frognerparken i Oslo, møter vi ikke mindre enn to verdensmestre i frisbee. Norske Sune Wentzel og amerikanske Tom Leitner demonstrerer med noe som til forveksling ligner lekende letthet en rekke mer kompliserte frisbeemanøvrer for oss. For amatører anbefaler de å prøve på frisbee-golf. Det går ut på at du prøver å treffe utpekte gjenstander med frisbeen, for eksempel et tre, en stein eller en stolpe.

  - En god frisbee skal kunne bøyes uten å knekke, men samtidig vende tilbake til opprinnelig form etter at du har bøyd den. De billige er gjerne for myke, eller knekker ved hard bruk, tipser Sune Wentzel.

  - Dessuten er de harde dårlig egnet for barn, de blir vonde å ta imot.

  En grei frisbee bør koste omkring 150 kroner i Norge, og selv verdensmestere bruker masseproduserte varer i konkurranser.

  Verdensmesterne

  Sune Wentzel fra Oslo er tre ganger allround-verdensmester, mens Tom Leitner fra California er 12 ganger verdensmester i fristil-frisbee. De to har holdt show sammen i mange land verden over, og også opptrådt på MTV Europe.

  Marte Bergseng demonstrerer Diablo.
  Marte Bergseng demonstrerer Diablo. Vis mer


 • Se bilder av verdensmesterne i aksjon i Frognerparken.
 • Mer sommermoro

  Et annet hett tips for deg som vil imponere omgivelsene er Diablo. Du har kanskje sett gateartister vise sine kunster med dette utstyret: To pinner med et langt tau mellom og en forvokst trådsnellelignende sak er alt du trenger.

  - Det bør være mulig å lære seg å bruke dette i løpet av en dag, sier Marte Bergseng som demonstrerer utstyret for oss på Festmagasinet Standard i Oslo, som blant annet selger mye fristende lekeutstyr for sommerbruk.

 • Her er andre aktive sommerforslag.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren
  gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer