Finn fram i fjellet med GPS

Nye kart for elleville nikkerser.

Selv de uten stedsans burde klare å finne ruten med denne nye GPS-tjenesten. Foto: Geodata
Selv de uten stedsans burde klare å finne ruten med denne nye GPS-tjenesten. Foto: Geodata Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Geodata lanserer nå nye kart til Garmins GPSer, og elsker du å gå tur i den norske fjellheimen bør du følge med nå: De nye kartene ruter deg nemlig fram til turistforeningens hytter via stier og småveier.

3D-visning av høyder

Topo Adventure er navnet på den siste generasjonen med topografiske GPS-turkart, spesialtilpasset for Garmins håndholdte GPS-enheter.

I tillegg til å gi deg flere navn, symboler og kart-tips enn tidligere, får du også full oversikt over hyttene til Den Norske Turistforeningen. (Kartene bygger på 2008-versjonen av kartserien 1:50.000 fra Statens Kartverk).

De ti mest populære fjellturene

Enklere

Er du usikker på veien kan du nemlig søke på stedsnavn, severdigheter, samt alle DNT-hyttene.

Se bildeeksempler her:De fineste fjellturene

- Topo Adventure gjør det mye enklere å finne fram for vanlige turgåere. I terreng med stier kan de skru på autoruting og bruke den samme enkle navigasjonen de kjenner fra GPS for bil, sier direktør forretningsutvikling, sier Christer Sandum fra Geodata.

- Terrenget er nå lettere å lese, siden høyder kan vises ved hjelp avskyggeeffekt og 3D visning. I tillegg får man vist høydeprofil for ruter slik at man kan se hvor bratt terrenget er, og dermed kunne tilpasse planlegging av ruten ytterligere.

Systemet leveres også med Garmins PC-baserte planleggingsverktøy MapSource.

NB: De nye kartene kan brukes på de fleste GPSene fra Garmin, men det er kun modellen Colorado og Oregon (eller nyere) som gir deg all mulighetene.

GPS til bilen? Her er vår testside!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer