Finsk familiemoro billigst

Vi har sjekket prisene hos 23 familieparker i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Prisforskjellene er enorme.

Liseberg er dyrest for familien.
Liseberg er dyrest for familien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billigst for familien på fire er finske Högholmen dyrepark, som til sammen krever 134 norske kroner i inngangspenger for to betalende voksne og to betalende barn.

Dyrest er Liseberg. Her må du ut med 1.312 kroner for to voksne og to barn. Vel og merke dersom alle fire ønsker ubegrenset tilgang på de kjørende attraksjonene. Dersom det kun er barna som ønsker å utfordre G-krefter og nerver, blir regnestykket et annet. Da slipper familien unna med 748 kroner, noe som plasserer Liseberg et godt stykke lenger ned på prisoversikten.

Skroll ned for mer.

Attraksjonene i testen

Vi har sjekket prisene på 23 familieparker i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med familieparker mener vi fornøyelsesparker, dyreparker, badeland, opplevelsesparker og andre parker som er populære utfluktsmål for barnefamilier. Åtte av disse finner du i Norge, og de femten øvrige fordeler seg på de fem mest populære familieattraksjonene i hvert av landene Sverige, Danmark og Finland.

 • Klikk her for å komme til prissammenlikningen.
 • Billigst i Finland

  Familieunderholdningen er billigst i Finland. Aller billigst i denne pristesten er en dagsutflukt til Högholmen Dyrepark. Totalt koster dette 134 norske kroner for to voksne og to betalende barn. Det svenske badelandet Fyrishov kommer på andreplass på listen, med en totalpris for familien på 258 norske kroner. På tredjeplass finner vi den norske bjørneparken, Vassfaret Bjørnepark i Flå. Her koster det 270 kroner i inngangspenger for hele familien.

  Dyrest i Sverige

  Den som tror at alt er billigere i Sverige, må tro om igjen. Fornøyelsesparken Liseberg ligger på pristoppen, med en utgift på 1.312 norske kroner for hele familien. Som påpekt ovenfor er dette dersom hele familien vil kjøpe kjørepass som gir fri adgang til alle kjørende attraksjonene i parken. Som en del andre fornøyelsesparker opererer Liseberg med en lavere inngangsavgift og tilleggskostnader for benyttelse av attraksjoner, i motsetning til atter andre som lar deg punge ut for fri kjøring av alle attraksjoner som en del av inngangsavgiften - selv om du ikke har planlagt å sette dine ben i noen av de kjørende attraksjonene.

  Med kjøring inkludert for alle fire familiemedlemmene, kommer den svenske dyreparken Kolmården på andreplass på pristoppen, og svenske Gröna Lund på en tredjeplass.

  Dyrt med alt inkludert

  Bildet blir imidlertid et annet dersom det kun er barna, og ikke de voksne, som vil teste attraksjonene i familieparkene. I så tilfelle topper Kolmården dyrepark prisoversikten, med en samlet utgift på 906 norske kroner. På andreplass kommer da Tusenfryd, som krever 900 kroner i inngangspenger for en familie på fire, Dyreparken i Kristiansand på en tredjeplass, Hunderfossen på en fjerdeplass og Bø Sommarland på en femteplass.
  De norske familieparkene nevnt her har alt inkludert i inngangsavgifte. Når det gjelder fornøyelsesparkene kan dette være gunstig dersom hele familien er helfrelst på tivoliaktiviteter, men dersom det kun er barna som skal kjøre attraksjonene blir dette fort dyrt for de som helst beholder beina på landjorda.

  Prisene

  I prissammenlikningen, som du kommer til ved å klikke her, har vi tatt utgangspunkt i priser for voksne og betalende barn. Merk at mange av familieparkene har gratis inngang for de aller minste, og at aldersgrensene varierer fra park til park. I stedet for aldersgrenser opererer mange av fornøyelsesparkene med høydegrenser på barne- og voksenbillettene, og disse høydegrensene varierer noe. Hvordan det totale regnestykket vil se ut for akkurat din familie vil altså variere med dine hensikter og barnas alder, høyde og ønsker.

  Prissammenlikningen gir deg regnestykket for familien på fire, samtidig som du også kan se de separate prisene for inngang og attraksjoner for barn og voksne.

  For mer orientering om de enkelte familieparkene, og for en mer utførlig gjennomgang av den enkelte parks grenser for barnebilletter, klikk deg inn på disse artiklene:

  Relaterte artikler

 • Verdens heftigste berg- og dalbaner

 • Guide til Disneyland Paris

 • Verdens høyeste og raskeste hvinemaskin

 • Test deg selv: Har du berg- og dalbaneskrekk?
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer