Fint skal det være

Svenskene har laget sin egen gourmetrute gjennom Sörmland.

Publisert
Sist oppdatert

Kortreist og kulinarisk? I det vestsvenske fylket Sörmland er bordene dekket for gourmeter.

- Vi bruker lokale råvarer fordi vi tror at det blir best resultat på kjøkkenet når det er kort vei fra matprodusenten til kjøkkensjefen. Kombinasjonen øker kunnskapen i alle ledd fra den som produserer maten til den som lager og serverer den, sier Patrick Arneke, eieren av Yxtaholms Slott til DinSide. - Utvalget av ferske råvarer blir naturligvis også større når vi benytter varer herfra.

- At vi bruker mat herfra gjør også at vi får en vakker historie å fortelle våre gjester, humrer Patrick Arneke.

Arneke tok over Yxtaholms Slott for ni år siden og driver ordinær hotellvirksomhet ved siden av å servere mat. Slottet har tatt utgangspunkt i svenske kjøkkentradisjoner, men legger til franske og italienske elementer.

- Vi er et klassisk slott og vil gjerne at kjøkkenet speiler dette, sier Arneke.

Arneke forteller at sensommeren og høsten er den beste tiden for å besøke gården.

- Da har vi et særlig godt utbud av råvarer som sopp og vilt. Og det er vakkert og fredelig her i traktene også, skryter herregårdseier Arneke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer