37,6 prosent av oss har planer om å jobbe i ferien. Det er 4,4 prosentpoeng flere enn i fjor, og tilsvarer 980.000 personer, skal vi basere oss på tall fra Statistisk Sentralbyrå over antall sysselsatte her i landet. Og det er en større andel menn enn kvinner som tar med arbeidet inn i fridagene. Jobbvanene avdekkes i en undersøkelse InFact har gjort for Xtra personell.
Menn kan lære av kvinner å legge jobben til side. Arbeidsgivere kan dessuten tilrettelegge bedre for arbeidstakerne sine, og arbeidstakere kan ta et oppgjør med sin egen holdning til å ta jobben med på ferie. De risikerer å brenne ut, sier adm. dir. Kristian Fæste i Xtra personell.
Nå SKAL du ta ferie, det er faktisk lovpålagt.
Ustabile tider gir utrygge arbeidstakere
Endrede ferievaner med større spredning på ferieperioden, er en av årsakene. Plutselig er ikke hele Norge stengt i juli lenger, og arbeidstakere som har ferie vil derfor i perioder måtte følge opp kunder og andre forbindelser som ikke har fri samtidig.
Dette dreier seg nok også om utrygghet som følge av finanskrisen og at tempoet i arbeidslivet, og forventningene til tilgjengelighet er skyhøye. For mange er det rett og slett ikke mulig å ta ferie på «gamlemåten». Da er det tross alt bedre å ta jobben med seg enn å sitte på kontoret mens familie og venner hygger seg i solen, sier Fæste.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger