Fire dagers galskap

Hvor langt vil du gå? 30, 40 eller 50 kilometer - per dag - er alternativene for de som vil delta på frivillig vandre-galskap i Nederland i juli.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er forferdelig langt. Tortur! Nesten hele distansen går på asfalt og brostein over fire dager. Dette var en engangsforeteelse da jeg var 18 år gammel, og jeg gjør det aldri igjen. Men vi møtte mange folk som var bitt av basillen, og deltar på dette frivillig hvert år.

DinSides motorredaktør Stian Gihle husker fortsatt Nijmegen-marsjen han deltok i tidlig på nitti-tallet, og skryter fortsatt på seg arr under foten etter den gigantiske vannblemma som militærstøvlene etterlot seg der.

Fire dagers traving

Nijmegen-marsjen eller Vierdaagse (firedagers-marsjen) har tradisjon tilbake til 1909 da drøye 300 vandrere deltok. Mange av dem sannsynligvis i tresko, som du også vil se flere nederlendere gå med fortsatt.

Opp gjennom årene har vandrere fra omkring 70 nasjoner gått marsjen. I 2003 deltok 47.000 personer. Av disse kom drøye 4.100 aldri i mål. Mange trenger førstehjelp underveis. Ledd, leddbånd, muskler og fotsåler får kjørt seg.

- Jeg så en som fikk en så stor vannblemme at all huden under fotsålen løsnet, forteller Gihle.

Status

Deltakelse er begrenset til 47.000. Marsjen starter 20. juli i år, siste dag 23. juli. Den siste dagen er den viktigste, da deltakerne møtes med stor baluba i St. Anna-gaten i Nijmegen. Du må melde deg på innen 11. juni for å få delta. Mer informasjon finner du på marsjens nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer