Fire nye lavprisselskaper til Gardermoen

Oslo (NTB): I løpet av de nærmeste månedene starter tre lavprisselskaper opp med faste flyginger mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og kontinentet.

Basiq Air er et av selskapene som skal starte opp fra Gardermoen. Foto: Basiq Air Foto: Basiq Air
Basiq Air er et av selskapene som skal starte opp fra Gardermoen. Foto: Basiq Air Foto: Basiq Air Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Belgiske Virgin Express har varslet at selskapet vil starte opp så snart det har ledig kapasitet. Flygningene kan starte opp i løpet av våren, og vil gå til Brussel. Men det er fortsatt ikke tegnet avtale med Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) om dette, skriver Dagsavisen.

Først ut er nederlandske JetsSky, som starter i februar. Spanske Hola og tyske LTU skal utføre flygningene for selskapet. Det blir fem avganger per uke til Amsterdam, Aten, Billund og Milano, samt to avganger tre dager i uken til Liege. Nederlandske Basiq Air starter i mars med daglige avganger til Amsterdam. Tyske Germanwings skal fra slutten av mars fly til Köln/Bonn tre ganger i uken.

Inntoget av lavprisselskapene er kommet for å bli, mener senior finansanalytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities. Han tror billigselskapene vil ta markedsandeler fra de andre selskapene. Analytiker Bjørn Bakkevig i DnB NOR mener at Europa er på vei til å bli et gigantisk lavprismarked.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer