Filmet på hotellet

Fire pågrepet for snikfilming av 1600 hotellgjester i Sør-Korea

Sørkoreansk politi har pågrepet fire personer som er mistenkt for å ha snikfilmet 1600 hotellgjester og lagt ut materialet på nett.

SKJULT KAMERA: En sørkoreansk politibetjent viser i hvilke innretninger kameraene var skjult. Foto: Yun Ding-jin/AP
SKJULT KAMERA: En sørkoreansk politibetjent viser i hvilke innretninger kameraene var skjult. Foto: Yun Ding-jin/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De små spionkameraene var ifølge politiet plassert i TV-dekodere, hårfønere og stikkontakter i 42 rom i 30 hoteller i landet.

De fire skal ha tjent rundt 7 millioner won, rundt 52.000 kroner, på å poste eller strømme opptakene på en nettside de opprettet mot slutten av fjoråret.

Blir de dømt, kan de to hovedmistenkte risikere opptil sju års fengsel, ifølge sørkoreansk politi. En av dem skal ha installert kameraene etter å ha sjekket inn på hotellene som gjest. Den andre skal ha satt opp og styrt nettsiden, som nå er stengt.

De øvrige to som er siktet i saken, skal ha kjøpt inn spionkameraer eller ha finansiert nettsiden.

Ulovlig distribusjon av bilder fra skjulte kameraer er et vedvarende problem i Sør-Korea. Tusenvis av kvinner deltok i fjor i flere demonstrasjoner i Seoul med krav om skjerpede tiltak mot fenomenet.

Ifølge politiet er det første gang det blir gjort pågripelser i Sør-Korea for strømming av hotellgjesters privatliv via en nettside basert i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer