Fjell og vidde - rideturer i Norge

Publisert
Sist oppdatert
Fjell og vidde - rideturer i Norge


Det finnes flust av staller som arrangerer rideturer i skog og fjell. Kontakt nærmeste ridesenter og forhør deg, eller let litt rundt på internett. Du kan dra på både halvdagstur, dagstur, helgetur og ukestur. Prisene varierer fra cirka 3-500 kroner for en halvdagstur, et par tusen kroner for en rideweekend, og opp til 5.000 kroner eller mer for en ukestur. Flerdagsturer inkluderer kost og losji. Sesongen varer som regel fra midten av juni og ut september.

Vi har plukket ut et utvalg av sentre som arrangerer turer:

Hjerkinn Fjellstue

Fjellstua ligger ved Dovre Nasjonalpark nord for Dombås, og arrangerer rideturer med islandshester i det flotte terrenget rundt fjellstua. Du kan ri på halvdagstur, dagstur, eller to- til seksdagers turer. Kanskje får du til og med se en moskus?

Rendalen Fjellridning og Hesteaktiviteter

Ridesenteret ligger ved Unset midt i Hedmark, cirka to mil fra Koppang. Her kan du dra på ridetur i den flotte naturen i området. Turene varer to eller tre dager, eller du kan dra på halv- eller heldagstur.

Voss Fjellhest

Ridesenteret ligger litt nord for Voss på vestlandet, ikke så lange kjøreturen fra Bergen. Du kan bli med på halv- og heldagstur, rideweekend, eller fem dager Stølsheimen rundt.

Fjellrittet

Fjellrittet holder til på Beitostølen, nordvest for Fagernes. Her arrangeres det helgeturer, firedagersturer og ukesturer rundt i den flotte Jotunheimen.

Norefjell Hestesenter

På Norefjell nord for Hønefoss kan du ri på weekend- og ukesturer i fjellene. Ukesturen går blant annet over Høgevarde, med flott utsikt over Sør-Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer