Norgesferie:

Fjellturen starter på sofaen

Kortreiste opplevelser fra norske «storbyer».

Velkommen til nærfjellturer: Ringvassbu er et perfekt turmål utenfor Tromsø. Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT
Velkommen til nærfjellturer: Ringvassbu er et perfekt turmål utenfor Tromsø. Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et fantastisk land for dem som vil til fjells for å oppleve fine turer. Men, selv de største byene i Norge har fabelaktige turer som praktisk talt starter i sentrum. Nå kan du oppleve toppturer rett fra sofaen.

Og her serverer vi noen riktige flotte turer som passer for dem som vil ha fine turopplevelser uten for mye slit.

Den Norske Turistforening har plukket ut noen av sine fineste bynære turer som kan gjennomføres nå når sensommeren setter inn for fullt og skogen og fjellet får de vakreste farger.

Oslo

Sæteren Gård

Denne hytta og dette familievennlige turmålet ligger flott til i Bærumsmarka. På gården finner dere aktivitetstårn, zip-line, hinderløype, stor sandkasse, pilelabyrint, fugleredehusker, stylter, baller og et stort uteområde å leke på. Her kan barna kan også gå på oppdagelsesferd, hilse på dyrene på gården og lære om både natur og eventyr i aktivtetsløypene. Det er kun 2 km å gå langs grusvei fra parkeringen ved Øverland, så her kan man ta med seg de aller minste i vogn, om man ønsker. Det er mulig å bo i hovedhytta, i en av de mindre hyttene, i lavvo eller telt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.