Fjerner billettautomater på T-banen i Oslo

Setter inn over 1000 kortlesere om bord i stedet.

FORSVINNER: Snart er ikke disse billettautomatene å se på Oslos T-banestasjoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FORSVINNER: Snart er ikke disse billettautomatene å se på Oslos T-banestasjoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten kommer både billettautomater og kortlesere til å forsvinne fra Oslos T-banestasjoner til neste år. I stedet settes over 1000 kortleser inn i selve T-banevognene.

Lite bruk

Årsaken er at systemet er i ferd med å bli utdatert, sier Ellen Marie Rogde, markedsdirektør i Ruter, i en pressemelding, ifølge Aftenposten.

- Bruken av automatene er så liten at det ikke er bærekraftig å erstatte de med nye. Automatene vil derfor ikke lenger være i bruk etter 31. mai neste år, sier Rogde.

På de i dag 170 billettautomatene som finnes langs T-banenettet i hovedstaden, skjer kun 2,8 prosent av Ruters totale omsetning.

Dette må du bruke i stedet

Ruter skal allerede være i gang med å installere kortlesere ombord på T-banevognene. De vil imidlertid ikke være i drift før våren 2021.

Etter 31. mai neste år vil du måtte kjøpe billetter fra enten app, Ruters kundesenter og servicepunkter i Oslo. Kollektivselskapet har dessuten billettsalgsavtale med 240 salgssteder i Oslo og Viken.

Alternativet for dem som ikke bruker mobilen til billettkjøp er reisepenger på reisekort, ifølge Ruter. Dette kan kjøpes og fylles opp ved anledning, og det skal også være mulig å abonnere på automatisk påfyll av reisepenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer