Fjord Line dropper Egersund og Haugesund

Stavanger (NTB): Fjord Line dropper anløpene i Egersund og Haugesund til fordel for Stavanger. Flere ansatte blir berørt.

Publisert
Sist oppdatert

Fjord Line kommer i løpet av høsten til å anløpe Risavika i Stavanger istedenfor havnene i Haugesund og Egersund. I Danmark blir Hirtshals ny havn for Fjord Line istedenfor Hanstholm, melder selskapet.

Fjord Line startet i 1993 sin vestlandslinje mellom Bergen og Hanstholm med stopp begge veier i Egersund. Siden 2003 har Fjord Line også anløpt Haugesund.

Se bilder av den superraske danskebåten SuperSpeed

- Beslutningen om å satse på den nye havna i Stavanger vil både kunne øke rederiets inntekter og redusere kostnadene betydelig, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line, som understreker at beslutningen om å droppe Haugesund og Egersund har vært vanskelig.

Han peker på at markedet er større i Stavanger, og at avgiftene for selskapet går ned ved å anløpe én havn istedenfor to.

Hurtigruta - Innsidetips til verdens vakreste sjøreise

Fjord Line har til sammen 25 årsverk i Egersund. Halvparten må bli med til Stavanger hvis de skal få beholde jobbene sine, mens Fjord Lines administrasjon deler av bookingavdelingen vil fortsatt ha tilhold i Egersund. I Haugesund betjenes Fjord Line av personer med ansettelse hos rederiets agent i byen, og dette avtaleforholdet avsluttes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer