Fjord Line dropper Egersund og Haugesund

Stavanger (NTB): Fjord Line dropper anløpene i Egersund og Haugesund til fordel for Stavanger. Flere ansatte blir berørt.

Publisert
Sist oppdatert

Fjord Line kommer i løpet av høsten til å anløpe Risavika i Stavanger istedenfor havnene i Haugesund og Egersund. I Danmark blir Hirtshals ny havn for Fjord Line istedenfor Hanstholm, melder selskapet.

Fjord Line startet i 1993 sin vestlandslinje mellom Bergen og Hanstholm med stopp begge veier i Egersund. Siden 2003 har Fjord Line også anløpt Haugesund.

Se bilder av den superraske danskebåten SuperSpeed

- Beslutningen om å satse på den nye havna i Stavanger vil både kunne øke rederiets inntekter og redusere kostnadene betydelig, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line, som understreker at beslutningen om å droppe Haugesund og Egersund har vært vanskelig.

Han peker på at markedet er større i Stavanger, og at avgiftene for selskapet går ned ved å anløpe én havn istedenfor to.

Hurtigruta - Innsidetips til verdens vakreste sjøreise

Fjord Line har til sammen 25 årsverk i Egersund. Halvparten må bli med til Stavanger hvis de skal få beholde jobbene sine, mens Fjord Lines administrasjon deler av bookingavdelingen vil fortsatt ha tilhold i Egersund. I Haugesund betjenes Fjord Line av personer med ansettelse hos rederiets agent i byen, og dette avtaleforholdet avsluttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer