Fjordene på topp - igjen

National Geographic Travelers eksperter er klare i sin tale.

Foto: Frithjof Fure/Innovasjon Norge
Foto: Frithjof Fure/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjette gang reisemagasinet National Geographic Traveler har bedt Natrional Geographic Society velge sine topp reisedestinasjoner. For andre gang kommer de norske fjordene på topp - sist gang var under første kåring i 2004.

Det er den "vakre naturen og det velbevarte landsbylivet" som gjør at panelet velger fjordene på topp - og denne gangen med enda flere poeng enn sist (85 av 100 mulige poeng).

De 437 reiselivsekspertene har vurdert 133 destinasjoner, og vurdert miljømessig og økologisk kvalitet, sosial og kulturell integritet, hvor godt historiske bygninger og arkeologiske steder er bevart, estetikk, kvaliteten og forvaltningen av turisttilbudet, og framtidsutsikter.

Her er noen kommentarer fra medlemmer av panelet:

- Å besøke denne regionen er dyrt, noe som gjør at besøkstallene er lave, og dermed får ikke turismen store negative virkninger på omrpdet. Lokale turistoperatører og hoteller er opptatte av lokale tradisjoner og å videreformidle disse til turistene.

- Landskapet er fantastisk og estetisk noe av det vakreste i verden. Den lokale kulturen kan oppleves ved fjordkanten og oppe i fjellene. Fjordene gir et flott innblikk i norsk landsbyliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer