Flaggermus invaderer Australia!

Byen Katherine i Australias Nothern Territory er neppe stedet for deg med flaggermusskrekk…

Publisert

Australia har vært plaget av kaninpest, overflod av kenguruer og gresshopper. Nå er det flaggermusen sin tur til å plage befolkningen down under. Byen Katherine i staten Northern Territory er for tiden lamslått etter å ha blitt invadert av de flygende nattedyrene.

Seks måneders beleiring

Godt over 100.000 flaggermus har slått seg ned i forstedene til Katherine. Her har trærne vært fulle hver dag de siste seks månedene. Om kvelden og natten trekker horder av flaggermus ut for å spise, og da er det frukt som står høyest på ønskelisten. En aldri så liten katastrofe for bønder og fruktdyrkere i området.

Hvert døgn opplever Katherine opp til ti strømbrudd som følge av at flaggermus har kollidert med strømledninger. I tillegg beskriver de traumatiserte innbyggerne lyden, og ikke minst lukten og mengden av ekskrementer fra flaggermusene som uutholdelig. Innbyggerne i Katherine har forsøkt det meste av virkemidler for å få flaggermusene til å flytte på seg. Soniske eksplosjoner, garn over frukttrær – men ingenting synes å hjelpe. Flaggermusene har bestemt seg for å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer