Flatfyll, syke priser og stygge byer

Nordmenn, drikking, høye priser og vannvittig vakker natur. Utenlandske journalister skriver villig vekk om norske fenomener, her er noen utdrag.

Publisert
Sist oppdatert

En journalist i The Guardian sier at ingen kunstnere bedre har fanget øyeblikket av eksistensiell skrekk idet du merker at taxfreeflaskene er tomme, enn Edvard Munch med maleriet Skrik.

Dette utsagnet kommer som en direkte følge av norske alkoholpriser.

- De fleste besøkende til Norge holder seg totalavholds en uke, eller tar med full taxfreekvote som drikkes i løpet av første helg. Heldigvis, begge disse er autentiske norske opplevelser, siden lokalbefolkningen synes å ikke kjenne til mellomtingen mellom å være totalavholds og å våkne opp tre dager senere med ansiktet ned i snøen.

- Du må til det statlige monopolutsalget der de krever opp til 50 pund for en flaske vodka, noe som ødelegger moroa ved å drikke.

Mer om drikkekultur

En annen britisk avis, The Independent, skriver også om norske drikkevaner etter et besøk på Sildajazz.

- Nøkkelen til norsk drikkeetikette er en form for støyende hjertelighet, en rødmusset klaps-på-ryggen-mentalitet som ikke har endret seg mye siden steinalderen. Da som nå må nordmenn tåle mye i form av klima og miljø, og den beste måten å takle omgivelsene på er å være full og bråkete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer