Flere bestiller via reisebyrå

En ny internasjonal undersøkelse viser en økning i antall feriebestillinger gjennom reisebyrå. Men nettet er fortsatt størst.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Ypartnerships National Leisure Travel Monitors siste rapport fra det amerikanske reisemarkedet, som viser at reisende i økende grad ønsker hjelp av reisebyrå når de skal på ferie. Det skriver VIA Travel Norge i en pressemelding.

19 prosent av de spurte brukte et tradisjonelt reisebyrå for å innhente informasjon og priser, mens 17 prosent brukte reisebyrå til å foreta bestillinger. Det er en økning på to prosent fra året før. Andelen som bare brukte internett ligger på 53 prosent, en nedgang på tre prosent.

Det er de som er over 60 år som i størst grad bruker reisebyrå, mens yngre folk heller mot å bestille reisen på egenhånd.

Slik reiser vi nå

Nettet mest lettvint

Majoriteten av de spurte, rundt 2/3, hadde brukt nettet for å finne informasjon om reisemål, mens 60 prosent hadde bestilt en ferie på nettet. Majoriteten mente også at reisebestilling på nett var mest lettvint, og at det var her man finner de beste prisene.

Vil ha konkursvern for flyreisende

Ønsker ekspertise ved spesialferier

Likevel, de som skulle på en ferie som besto av flere komponenter, for eksempel fly, hotell, cruise og opplevelsestur, fant det mest effektivt å kontakte et reisebyrå enten personlig eller over telefon for å få hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer