Flere blir syke ombord på fly

Studier viser at det er blitt mer vanlig at passasjerer blir akkutt syke ombord.

At stadig flere eldre flyr, øker sjansen for illebefinnende ombord. Foto: Colourbox
At stadig flere eldre flyr, øker sjansen for illebefinnende ombord. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny studie viser at flypassasjerer stadig oftere blir akutt syke ombord flyninger. Det er det medisinske tidsskriftet The Lancet som har publisert studien, skriver Telegraph.co.uk.

Grunnen til dette er at flere mennesker med alvorlige sykdommer flyr. Det økte antallet sykdomstilfeller ombord er også et resultat av at flere av passasjerene er eldre, og at vi flyr mer og lengre distanser.

Tips til den lange flyturen

Passasjerer med svake lunger, hjertesykdommer og blodmangel tåler det lave trykket i flykabinen dårliger enn friske personer, og derfor er de utsatt for illebefinnende - spesielt under lange flyturer. I en studie kom det frem at 18 prosent av passasjerer med kronisk bronkikk opplevde å få pusteproblemer ombord.

Ett til to tilfeller i måneden

Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i SAS, forteller at SAS har ett til to tilfeller hver måned der flyet må lande et annet sted enn planlagt på grunn av at passasjerer får illebefinnende. Det er som regel hjerterelaterte illebefinnende det dreier seg om.

- Det er et poeng at stadig flere eldre flyr, og at vi flyr lengre strekninger. Det er på langflyvninger vi opplever at passasjerer får illebefinnende, sier Midteide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer