Mindre trafikk over Svinesund

Flere blir vist bort

Grensepolitiet i Sverige viser bort flere reisende etter at innreisereglene ble skjerpet inn natt til tirsdag, til tross for markant nedgang i trafikken.

STRAMMER INN: Sverige har nå innført obligatorisk fremvisning av negativ test for å slippe inn i landet, også for vaksinerte. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STRAMMER INN: Sverige har nå innført obligatorisk fremvisning av negativ test for å slippe inn i landet, også for vaksinerte. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Fram til mandag har det vært stor trafikkflyt over Svinesundsbroen hele tiden, men etter endringen natt til tirsdag har vi sett en markant reduksjon i antall reisende, sier sjef for Gränspolisen region Väst, Mikael Holmgren, til NTB.

Han forteller at det er litt ulikt hva folk som ønsker å krysse grensa synes om de nye reglene, men de fleste forstår hvorfor det er slik og har ingen problemer med det. Det er flere enn før som blir sendt tilbake til Norge, sier han.

– Nå har det bare gått én dag, men vi kan allerede se en reduksjon i trafikken og en økning i antall bortviste, sier Holmgren.

Kontroll

Innsatssjef for grensepolitiet ved Svinesund, Jarmo Hansi, sier til NTB at de fleste har god kontroll på papirene.

– De fleste nordmenn har kontroll, de vet hva som gjelder.

Hvis man ikke har papirene i orden på forhånd, må man tilbake og ordne det før man får krysse grensa.

– Vi nekter dem innreise og viser dem tilbake til Norge. Da må de ta en PCR-test. På den testen må det stå hvem som har blitt testet, hva de har blitt testet for, dato, klokkeslett, hva testen viser og hvem som har gjort den. Det må de vise oss når de kommer hit, sier Jarmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.