Flere fabelaktige favoritter

Heftig uteliv, idyllisk, vakkert eller perfekt. Her er flere greske leserfavoritter.

Publisert
Sist oppdatert


Hersonissos for ungdommen

Karianne markedsfører Hersonissos som ungdomsparadiset:

  - Vil du ha en fartsfylt ferietur anbefaler jeg på det sterkeste å dra til Hersonissos. Jeg har vært på mange av de mest kjente ungdomsstedene de siste somrene, men denne sommeren var bare så bra. Her er det mange diskotek og barer¸ og du morer deg helt ut i de sene nattetimer. (…) Vil du ha action om dagen, er det strender det festen fortsetter. Maten her er også veldig god og billig. Drikke er billig også. Særlig i butikkene. Som sagt: Vil du ha en fartsfylt sommer - reis til Hersonissos. Ibiza er oppbrukt. Søk noe nytt. Anbefaler dette stedet. Helt rått.

Hun blir støtte av flere lesere med en forkjærlighet for fest og moro, blant annet Cilia, som kaller Hersonissos sin drømmeplass:

  - Hersonissos er en genial plass for dem som ønsker seg en fartsfylt ferie! Sommeren 2000 dro jeg sammen med sju av mine venner på jentetur til byen. Vi hadde det maks rått fra den natta vi ankom til vi dro hjem!! Byen er full av festglad ungdom fra hele Europa. (…) Vi hadde det så rått at vi har bestilt tur tilbake igjen! Absolutt et sted verdt å besøke!!! God tur!

Drømmestedet Kefalonia

Fra fest og fyll til rolig idyll på Kefalonia. For en av våre lesere er dette drømmestedet:

  - Vi var en uke på denne fantastiske øya i august 2001. Det var en utrolig ferie, anbefales på det sterkeste for kjærester, samboere etc. Øya er ganske stor, det er mye flott, variert natur å se. Myrtos stranden, Fiskardo by og Argostoli "by night" er virkelig verdt et besøk. (…) Strendene er i variert utvalg, alt fra finkornet sand til rullestein. Vannet er krystallklart på alle strendene vi prøvde ut. For de som ikke er mest glad i charterturrister er dette det perfekte reisemål! (…) Neste gang blir det to uker her garantert! Tips: Kjøp kart og lei scooter, og opplev denne fantastiske øya på egen hånd.

Fabelaktig perfekt på Korfu

Audun synes Korfu er fabelaktig:

  - Dette må være det herligste stedet på jord! Flotte strender, fine restauranter, fine små butikker, Herlige gyros :) mm. (…) Jeg Anbefaler Korfu - Agios Gordis på det sterkeste!

Grethe er ikke snauere, og omtaler øya som perfekte Korfu:

  - Øya er fantastisk: Frodig og kupert landskap som bidrar til at man ikke ser hoteller, diskolys og strender "så langt øyet kan se", men at en kan finne stille rolige steder for den som ønsker det. Likevel kan en ti minutters drosjetur ta deg til steder med så mye futt og fart som man bare måtte ønske. I det kuperte landskapet dukket det bortgjemte restauranter opp overalt hvor en kjørte - og de mest fantastiske rettene ble servert. (…) Konklusjon: På Korfu kan man få alt det man vil ha, men masseturismen er gjennomført med sjela og original atmosfære i behold!

Strandliv på Naxos.
Strandliv på Naxos. Vis mer


Fantastiske, deilige Naxos

For Tonje er Naxos fantastisk:

  - Hvis du vil oppleve gresk kultur på sitt beste, så er Naxos stedet. Atmosfæren, menneskene, maten, naturen og utelivet var helt fantastisk. Lei en scooter eller bil, og ta deg rundt på denne koselige øya. Deilige strender, innfødte på esel, olivenlunder, og utallige kirker. Det er akkurat som bildene fra geografiboka på skolen. (…) Naxos er et sted man vil reise tilbake til - derfor reiser vi tilbake i august. Gleder oss vilt!

Andreas har opplevd et deilig og rolig Naxos:

  - Meget flott sted for de som ikke trenger alt for mye jetset liv. Pene og lange strender, glimrende mulighet for å besøke andre øyer. Temmelig billig, bra mat, rolig uteliv, ikke "overturistifisert":-)

Himmelsk på Santorini

Hellas' kanskje mest fotografterte øy, Santorini, blir bejublet av leserne i Reiseguiden. Ann-Kristin kaller øya himmelsk:

  - Etter 14 dager på Santorini, vil vi så absolutt dra tilbake. Øya er ikke stor, men du har mange øyer som ligger en liten båttur unna om du synes det blir for lite. (…)Fira og Oia må man ha med seg, men om du forhører deg litt med de lokale så vil du få andre, mer romantiske steder å se den fantastiske solnedgangen. Her kan romantikken blomstre hele ferien!

Kristine er heftig begeistret over lavaøya:

  - Det er nå over to år siden jeg besøkte øya, men jeg tror nok aldri at jeg glemmer den. Som Ving sier: "Følelsen varer lenge". Øya er helt spesiell med sin sorte lavastein, og med de bratte klippene hvor de hvite husene klamrer seg fast. (…) Perissa og Kamari ligger på sydenden av øya, dette er vel det en kaller badebyer. Strendene er ok, men svært vakre. Sort lavastein og asurblått hav er uforglemmelig. (…) Santorini er uforglemmelig vakker, dra dit! Det er ikke for ingen ting at nitti prosent av postkortene fra Hellas er hentet nettopp herfra ...

Tone Renee kaller Santorini den vakreste øya:

  - Santorini er en av de desidert vakreste av de greske øyene. Jeg har vært på mange av øyene, har til og med bodd på Kos. Livet og atmosfæren på øya er helt enorm, alt går i sitt eget tempo, som om det ikke skulle finnes noen verden utenfor. (…) En ting man må få med seg er solnedgangen i Oia. Når man ser den, tror man nesten at jorden forsvinner rundt en. Det finnes små tavernaer som kun lever av at turistene kommer hit for å se solnedgangen. Het utrolig vakkert og absolutt verdt å få med seg. Vår tur til Santorini varte dessverre kun fire dager denne gangen, men jeg har helt klart funnet mitt Paradis på jord og kommer til å returnere så fort som mulig. "Livet er herlig når man er omgitt av noe vakkert …"

 • Hvilken gresk øy er din favoritt? Gi karakterer og skriv innlegg i Reiseguiden, eller stem over din greske øycharter-favoritt her.

 • Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer