Flere flasker i kofferten

Fra nyttår kan du få med deg flere liter av sterke varer inn på forenklet fortolling.

Publisert
Sist oppdatert

Forslaget til statsbudsjett antyder at det kan komme avgiftsendringer på alkohol. Brennevinsbaserte drikker som rusbrus vil få samme avgift som brennevin over 22 prosent. I samme omgang signaliserer regjeringen at de ønsker å kutte avgiftene på andre drikkevarer med 2,5 prosent. Det virker magert i forhold til de danske kuttene som kom i høst, og de finske kuttene som kommer på nyåret, og ganske sikkert vil påvirke avgiftsnivået i Sverige.

Danske kutt – spar 66 prosent på å handle alkohol på riktig sted

Ta med mer hjem

I dag kan du ta med inntil fire liter brennevin/vin og ti liter øl fra utlandet til forenklet fortolling. I statsbudsjettet ligger forslag om å øke denne mengden til fire liter brennevin/sterkvin og 27 liter vin/øl. Blir dette vedtatt, kan du altså ta med større mengder drikkevarer til forenklet fortolling fra 1. januar 2004.

Dagens tollsatser

I dag betaler du 47 kroner per liter for drikker mellom 4,75 og 15 volumprosent alkohol (35 kroner per flaske), 95 per liter for drikker mellom 15 og 22 volumprosent (70 kroner per flaske) og 325 kroner per liter for drikker mellom 22 og 60 volumprosent alkohol (225 kroner per flaske). For øl og andre drikker mellom 2,5 og 4,75 volumprosent alkohol betaler du 21 kroner per liter eller sju kroner per 0,33 liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer