Flere flyselskaper vil ha soveseter på økonomiklasse

Air New Zealands nye økonomiseter, som kan fungere som seng, vekker interesse hos konkurrentene.

Kosesete for to, som gir langt større muligheter for en hvil enn vanlige økonomiklasse-seter. Foto: Air New Zealand
Kosesete for to, som gir langt større muligheter for en hvil enn vanlige økonomiklasse-seter. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne julen får Air New Zealand levert sitt første Boeing 777-300-fly innredet med selskapets revolusjonerende Skycouch-seter.

Disse helt unike økonomiklassesetene gjør det mulig for passasjerer å strekke seg ut og sove ombord. Skycouch-setene kalles også "koseseter", da de er brede nok til at to personer kan ta en blund ved siden av hverandre. De bør imidlertid kjenne hverandre, for SÅ bred er ikke boltreplassen.

Slik ser Norwegians nye flyseter ut

Nå har 30 andre flyselskaper kontaktet Air New Zealand og vist interesse for disse setene, skriver New Zealand Herald. Både europeiske, amerikanske og asiatiske flyselskaper har lyst på samme type seter, men de må vente en stund, for Air New Zealand har forhandlet seg frem til 18 måneders eksklusiv bruk av setene.

Slik ser setene ut:

Hvordan fungerer setene?

Skycouch-setene er ikke seter som er nedfellbare og blir til en seng. Det dreier seg om at en seterad til tre passasjerer kan gjøres om til en seng for to personer. To passasjerer som vil sove slik under flyturen, må kjøpe for ett flysete hver, og så et tillegg som tilsvarer halve prisen på et flysete. per person blir det altså 1 1/4 billettpris. Da får de en hel seterad for seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer