Flere franske kystperler

Den franske kysten tilbyr alt fra blankskurte klipper, små fiskehavner, eksklusive rekreasjonssentre i artdeco stil til lange, hvite strender. Her er noen utvalgte herligheter for sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Saint Tropez

Elsket av Brigitte Bardot og Picasso og visstnok stedet g-strengen ble oppfunnet. Saint Tropez, på den franske Riviera, er dekadent og full av hotte Hollywoodstjerner. Byen byr på heftig natteliv og glamour på stranden Plage Port Grimaud, men blir jetsetlivet for prangende er strendene Plage de la Bouillabaisse, Plage des Graniers eller Plage des Jumeaux et utmerket avbrekk fra Burberry-badedraktene.

Porquerolles, Iles d'Or

Porquerolles er en av tre øyer som kalles de gyldne på Frankrikes Middelhavskyst. Øya har fire fort som er verdt et besøk utenom strandtid. Øya har i dag status som nasjonalpark. Øyene ligger utenfor kysten av Hyères, helt sør i Provence, syd for Saint Tropez.

Cannes

30 kilometer sørvest for Nice ved Middelhavet ligger Cannes, et lenge yndet feriemål for de rike og berømte. Hvert år kulminerer det hele i et spektakulært kjendissirkus når den røde løperen rulles ut under byens filmfestival. Byen har imidlertid mye mer å by på, som den berømte strandpromenaden La Croisette, eller det gamle klostertårnet Tour de Suquet, hvorfra utsikten utover kysten er praktfull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer