Flere innspillingssteder

Hobbiton er det eneste av de drøye 350 kulissene brukt i filmen som står i dag. Men det er fremdeles muligheter for å oppleve stedene hvor filmen ble skutt.

Publisert
Sist oppdatert

Filmen ble spilt inn på over 150 steder, både Sørøya og Nordøya på New Zealand. Vi har ringet inn stedene som i filmen opptrer som Bree, Rivendell, Slopes of Mount Doom og Dimrill Dale Hillside.

Bree

Opptakene fra Bree, eller Bri, er gjort i Wellington-regionen. Når Frodo og Sam haster inn bygatene på leting etter overnattingsstedet hvor de skal treffe Gandalv, befinner de seg i virkeligheten i det gamle militærfortet, Fort Dorset, i Seatoun utenfor Wellington.

Du kan puste skuespillerne i nakken ved å oppsøke lunsjstedene hvor de spiste; Two Rooms og Eva Dixon's Place i Scorching Bay og The Chocolate Fish i Scorching Bay – eller ved å surfe ved Lyall Bay, hvor stjerner som Liv Tyler og Elijah Wood skal ha tilbrakt mye tid.

Områdene rundt Wellington er også benyttet som kulisser i andre scener i filmen; elven Anduin i Rivendell, veien til Hobbiton, Buckleberry-fergen med mer. Studioopptakene er også gjort i Wellington, som er hovedstaden i New Zealand.

Andre ting å se og gjøre rundt Wellington:Aktiviteter: Gode muligheter for fotturer, fjellturer, surfing, havkajakking, terrengsykling med mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer