Passkrisa

Flere kan søke

Slipper opp på reglene.

Flere kan søke
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke vært bare-bare å få bestilt pass eller nødpass denne sommeren.

Strengt

Reglene for sistnevnte har vært strenge, men på grunn av passkrisa har det tidligere blitt åpnet for at de som har bestilt reise til og med 1. juni kunne søke. Det kan også barn under 18 år, som har bestilt reise etter 1. juni.

Nå åpnes det altså ytterligere opp.

- Politiet har en begrenset beholdning av nødpass, men selv etter at vi utvidet muligheten til å søke, kommer det få søknader. Vi utvider derfor kriteriene igjen for å bidra til at flere kan søke nødpass. Men vi understreker at det ikke er sikkert at alle som ønsker det vil få, og at det kan bli lange køer enkelte steder, sier Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i en pressemelding.

De nye kriteriene gjelder fra midnatt torsdag 7. juli.

Må dokumentere

Nå kan alle som dokumenterer at de har bestilt en reise søke nødpass. Man kan tidligst møte opp syv dager før planlagt reise.

- Politiet fortsetter å overvåke situasjonen nøye, og det vil fortsatt være slik at vi først og fremst må sikre at de som virkelig trenger nødpass kan få det, sier Vandvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer