Flere reiser kollektivt, men bilen er fortsatt i førersetet

Selv om tog, trikk og T-bane har hatt den største økningen i persontransporten de siste årene, er det fortsatt bilen som dominerer i Norge.

VI KJØRER MER BIL: Økt bruk av personbil sto for rundt tre firedeler av den samlede økningen i persontransporten fra 2010 til 2018. I alt utgjorde antall personer som reiste med bil, noe over åtte av ti innenlandske passasjerer i fjor. Foto: NTB scanpix
VI KJØRER MER BIL: Økt bruk av personbil sto for rundt tre firedeler av den samlede økningen i persontransporten fra 2010 til 2018. I alt utgjorde antall personer som reiste med bil, noe over åtte av ti innenlandske passasjerer i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mer enn 5,8 milliarder passasjerer ble fraktet innenlands i 2018. Persontransporten innenlands økte med 43 millioner passasjerer fra 2017 til i fjor, viser SSBs statistikk Innenlandsk transport. Det var en økning på 0,7 prosent.

Siden 2010 har persontransporten innenlands økt med 15,5 prosent, eller noe over 780 millioner passasjerer.

Det er den skinnegående transporten som har hatt den største passasjerveksten de siste årene, som følge av markert økning både i persontransporten med tog og kollektivtransporten med trikk og T-bane.

Fra 2010 til 2018 økte passasjertallet på jernbaner, forstadsbaner og sporveier med 45 prosent.

Likevel er det personbilene som har stått for mye av økningen de siste årene.

Fra 2010 til 2018 økte antall bilreisende med noe over 590 millioner personer. Det inkluderer både førere og passasjerer.

Økt bruk av personbil sto altså for rundt tre firedeler av den samlede økningen i persontransporten i denne perioden. I alt utgjorde antall personer som reiste med bil, noe over åtte av ti innenlandske passasjerer i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.