Flere romerske hotelltips

Romerske hoteller - fra gammelt til nytt, fra dyrt til billig.

Publisert
Sist oppdatert
Hotel San Francescos takterrasse er et godt argument for å bo her. Foto: Hotellet selv
Hotel San Francescos takterrasse er et godt argument for å bo her. Foto: Hotellet selv Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Prisene på Romas hoteller fastsettes av staten, og skal henge på døren til alle rom. Det kan lønne seg å prute om man reiser litt utenom sesong, og husk at businesshoteller gjerne har lavere priser og spesielle pakketilbud i sommermånedene. Billighoteller har ofte rom med plass til flere enn to, noe du kan spare gode penger på når flere reiser i flokk. Merk også at stjernene på hotellene ikke nødvendigvis reflekterer stil og sjarm. Mange hoteller vil gjerne ha færre stjerner enn de egentlig kan oppnå, fordi de da sparer skatt. Mer om det her.

Skroll ned for hotelltips i alle prisklasser.

Billigtipsene

I bydelen Trastevere er det mulig å finne trivelige, og rimelige hoteller. Et tips er Albergo Cisterna. Her betaler du en drøy tusenlapp per natt for dobbeltrom med bad og frokost.

Albergo Cisterna, Via della Cisterna, 7. Tlf: +39 06 581 7212

Hotel Trastevere er et annet tips, relativt nyoppusset klassiker i området. Pris for relativt spartanske dobbeltrom er omkring 860 kroner med dusj på rommet, og frokost.

Hotel Trastevere, Via Luciano Manara, 35. Tlf: + 39 06 581 4713

Riktig billig slipper du unna på veldrevne Villa Bassi på Janiculumhøyden, hvor du får et dobbeltrom for kun 460 kroner. Da må du finne deg i å dusje på fellesdusj i gangen, men har vask på rommet. Populært blant amerikanske studentgrupper. Et religiøst drevet hotell, som stenger dørene klokken 24. Men det er bare å be om nøkkel, om du planlegger senere ankomst.

Villa Bassi, Via Giacinto Carini, 24. Tlf: + 39 06 581 5329

Alle disse hotellene har også tresengsrom. Reiser dere flere enn to, kan det være penger å spare på å bunkre sammen.

Mellomklasse

I Trastevere ligger nyoppussede Hotel San Francesco, som åpnet i 2001. Her spiser du frokost med utsikt til et kloster, eller på terrassen med panoramautsikt over Roma. Dobbeltrom fra drøye 1.200 kroner per natt, inkludert frokost.

Hotel San Francesco, Via Jacopa de’ Settesoli, 7. Tlf: +39 06 583 00051, San Francesco på nett.

Musikkelskeren vil finne seg vel til rette hos Franklin - med eget B&O anlegg på rommet. Foto: Hotellet selv
Musikkelskeren vil finne seg vel til rette hos Franklin - med eget B&O anlegg på rommet. Foto: Hotellet selv Vis mer


Musikkelskere vil finne seg vel til rette på lekre Franklin Hotel ved Vatikanet. Egne stereoanlegg på rommene hører nemlig med her, og du er omringet av lekker design. Dobbeltrom med frokost fra 1.922 kroner per natt, men billigere sommertid - 1.380 kroner for det samme rommet. Hotellet er også helt røykfritt.

Franklin Hotel, Via Rodi, 29. Tlf: +39 06 390 30165, Franklin på nett.

Luksus

Mer lekker design finner du på Ripa Hotel i Trastevere. Dobbeltrom fra 2.760 kroner. Moderne og minimalistisk er stikkord hotellet selv velger å bruke. Hotellet hører til samme kjede som Es. Hotel som vi omtaler i innledningen.

Ripa Hotel, Via Degli Orti di Trastevere, 3. Tlf: +39 06 58 611, Ripa Hotel på nett.

Ultraluksuriøst og klassisk - det er Hotel de Russie. Vanlig dobbeltrom fra 4.846 kroner er kanskje overkommelig om ambisjonen er å nyte det mest eksklusive av Roma, ikke langt fra Spansketrappen. Her får du spa-fasiliteter, overdådig service og fotokunst av Robert Mappelthorpe.

Hotel de Russie, Via del Babuino, 9. Tlf: +39 06 328 8881, Hotel de Russie på nett.

  • Se også vår reportasje fra Romas eldste hotell.
  • Se bildene fra Es. hotel.

  • Tilbake til innledningen
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer