Flere svensker ferierer i Norge

Stadig flere svensker reiser til Norge på ferie.

Publisert
Sist oppdatert

De siste tallene fra Statistisk Sentral Byrå viste at i august i år økte antallet hotellovernattinger for svenske turister med seks prosent, sammenlignet med tallene fra august 2006.

- Ser man på sommersesongen 2007 registrerer vi en god utvikling når det gjelder svenske overnattinger i Norge. Det har vært en stabil oppgang hele våren og sommaren, men den største økningen ser vi fremfor alt i mai og august, sier Robert Nygårdhus, turistsjef for Innovasjon Norge i Sverige

Det er særlig Nord-Norge og Trøndelag som har fått økt turiststrøm fra Sverige i sommer. Her har økningen i svenske hotellovernattinger vært hhv +12 prosent og +15 prosent.

På årsbasis ser det ut til at Bergen får en pen økning. Fra januar til september hadde byen 15 prosent flere svenske hotellovernattinger enn i samme periode i fjor. Hovedgrunnen til dette er nok nye direkteruter mellom Bergen og Stockholm.

Nordmenn på tur i Sverige

Søta bror reiser altså oftere til Norge på ferie. Men vi nordmenn tar gjerne turen over kjølen når vi skal reise bort.

Sverige er sammen med Spania og Danmark det mest populære reisemålet vårt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer