Flere svensker i Norge i sommer

Våre kjære naboer reiser mer på besøk til oss.

Publisert
Sist oppdatert

I juni i år ble det registrert nesten 46.000 svenske overnattinger ved norske overnattingssteder. I juni i fjor viste antallet "bare" cirka 42.500. Det gir en økning på rundt åtte prosent, melder Statistisk Sentralbyrå.

Flere tyskere også

Men det er ikke bare svenske sommerturister det er blitt flere av. Også antall tyske overnattinger har økt sammenlignet med juni i fjor. I juni i år var det 145.500 tyske overnattinger, en oppgang på fire prosent. Tyskerne er helt ubestridt den viktigste utenlandske turistgruppen vi har her i Norge, så det er bra at flere av dem kommer til oss. Tilsammen registreres det rundt 550.000 tyske overnattinger årlig. Det kan se ut som tyskere elsker Norge.

Færre briter og spanjoler

Det finnes imidlertid et par nasjonaliteter som har lagt ferien sin et annet sted enn hos oss i juni i år. Det ble registrert henholdsvis 14 prosent færre britiske overnattinger, og 18 prosent færre spanske overnattinger sammenlignet med juni i fjor.

En positiv overraskelse må i så fall være at selv om den amerikanske dollaren har blitt betydelig svakere (en dollar koster nå cirka 5,15 kroner), gikk antall amerikanske overnattinger bare ned med to prosent, til rundt 50.350.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer