Flere uten gyldig billett på toget under pandemien

10 prosent av dem som blir kontrollert på Vys tog, blir tatt uten å ha gyldig billett. Det er en økning fra 2 prosent i normal tid.

ØKT ANDEL UTEN GYLDIG BILLETT: 10 prosent av dem som ble kontrollert av Vy, hadde ikke gyldig billett. Foto: Heiko Junge / NTB
ØKT ANDEL UTEN GYLDIG BILLETT: 10 prosent av dem som ble kontrollert av Vy, hadde ikke gyldig billett. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Etter 12. mars har vi opplevd en økt andel av mennesker uten gyldig billett på togene våre, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til P4.

Det er flere årsaker til det, mener han. Blant annet så er det mange som tror at det ikke er kontrollører på togene.

Det er også færre som er ute og reiser og benytter seg av kollektivtransport. Lundeby tror mange av de faste dagpendlerne som til vanlig har periodebillett, nå glemmer å kjøpe billett for de få turene de tar. Han synes det er trist at noen sniker på toget, og mener dette er et rettferdighetsprinsipp, skriver P4.

– De fleste som reiser, er jo interessert i at alle betaler for den tjenesten de benytter seg av, sier Lundeby.

Han forteller videre at det i perioder har vært mindre kontrollaktivitet på togene under pandemien, men at kontrollene er i full gang igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer