Flere velger NSB

Oslo (NTB): I fjor reiste 50,4 millioner passasjerer med NSBs persontog. Det er en oppgang på 5,1 prosent sammenlignet med året før.

Publisert
Sist oppdatert

Målt i personkilometer er veksten på 8,5 prosent, opplyser NSB. Ifølge selskapet velger flere og flere toget når de skal reise langt. Passasjerveksten i NSBs regiontog er høy, det er vekst i salg av interrailbilletter, og reiseselskapene melder at de har høy etterspørsel etter charterreiser med tog som ble introdusert i løpet av året.

NSBs godstogvirksomhet hadde også en positiv utvikling i 2007 med en vekst på 5 prosent. Veksten begrenses imidlertid av manglende krysningsspor og terminalkapasitet.

NSBs busser fraktet i fjor 111 millioner reisende mot 103,6 millioner i 2006, en vekst på 7,1 prosent.

Også økonomisk ble fjoråret et greit år for det gamle statsselskapet. Årsresultatet endte på 545 millioner kroner, en bedring på 34 millioner kroner fra året før. NSB betalte utbytte til eier på til sammen 380 millioner kroner i 2007.

Samlet er driftsresultatet for konsernet 731 millioner kroner, som er 63 millioner kroner bedre enn fjoråret. 45 millioner kroner av bedringen skyldes økte salgsgevinster.

NSB-konsernet oppnår en avkastning på egenkapitalen på 8,1 prosent. Dermed er selskapet over eiers krav på 7,2 prosent. NSB-konsernets omsetning steg med 9 prosent i 2007 til 10 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer