FlightRadar 24 er litt skremmende

Det hjelper alltid med litt bilder når en skal forstå hvor utrolig hektisk europeisk luftrom faktisk er.

PÅ VEI TIL OSLO: Med FlightRadar24.com kan du se hvor en rekke passasjerfly befinner seg akkurat nå, og du kan se hvor de skal. Her er et fly på vei mot Gardermoen (øverst til venstre i bildet).
PÅ VEI TIL OSLO: Med FlightRadar24.com kan du se hvor en rekke passasjerfly befinner seg akkurat nå, og du kan se hvor de skal. Her er et fly på vei mot Gardermoen (øverst til venstre i bildet). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en kjensgjerning at store tall er betraktelig enklere å forholde seg til hvis de illustreres med hverdagslige, konkrete eksempler. Hvis noen for eksempel sier at det norske statsbudsjettet har en samlet inntekt på rundt 1100 milliarder kroner, tenker du kanskje "jaha?". Hvis noen derimot følger opp med "det er nok penger til å kjøpe kroneis hver dag i 12.000 år" tenker du plutselig "jøss!".

Slik er det også med flytrafikken. Du vet at spesielt det amerikanske og europeiske luftrommet er stappfullt med fly, men det er ikke så lett å se det for seg likevel.

Med den strålende flynerdetjenesten FlightRadar24 blir det straks enklere å forstå nøyaktig hva europeiske flygeledere hver dag må forholde seg til.

Les også: Se hele verdens flytrafikk på video!

Nesten all flytrafikk

Vi har tidligere skrevet om blant annet skandinaviske oversiktstjenester for flytrafikken, men denne varianten tar konseptet et steg videre. Den konsentrerer seg som nevnt om Europa, men det er også mulig å plukke opp endel trafikk over for eksempel Nord-Amerika.

Med utgangspunkt i Google Maps dekker nettjenesten etter eget sigende flyten til rundt 90 prosent av flytrafikken i Europa, og gir en grafisk representasjon av hvilke fly som befinner seg hvor. Du kan klikke på hvert eneste fly du ser på kartet, og finne ut alt fra hastigheten og høyden det holder akkurat nå, til hvor det skal, hvor det kommer fra, hvilket selskap det tilhører, og hvilken flytype det dreier seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer