Ny avgangsterminal åpner for fullt

Fly fra Oslo Lufthavn? Nå må du passe på her!

Skal du ut å fly fra Oslo Lufthavn snart, må du passe på. Nå har den nye avgangsterminalen åpnet for fullt, og det betyr at flyselskapet du skal reise med avgjør hvilken terminal du skal bruke.

KLAR FOR AVGANG: Den nye avgangshallen på Oslo Lufthavn er nå i full drift, og betyr at du som skal ut å reise fra Gardermoen må passe ekstra godt på! Foto: Per Ervland
KLAR FOR AVGANG: Den nye avgangshallen på Oslo Lufthavn er nå i full drift, og betyr at du som skal ut å reise fra Gardermoen må passe ekstra godt på! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Det nærmer seg ferdigstillelse av nye Oslo Lufthavn med stormskritt, og det er stadig større deler av den nye flyplassen som blir åpnet: I fjor høst åpnet den veldig mye større taxfreebutikken i ankomsthallen, det er stadig flere av de nye serveringsstedene som har åpnet, og 1. desember 2016 åpnet den nye terminalen på Oslo Lufthavn for prøvedrift.

Den nye avgangsterminalen kan også friste med en ny og enklere sikkerhetskontroll - som skal bidra til mindre stress og mindre kø blant de reisende.

Men tilbake til den nye avgangshallen: Skal du ut og reise med Norwegian og noen andre flyselskap, har du ikke lenger noe valg. Fra 24. januar har den nye terminalen gått fra prøvedrift til full drift.

VELG RIKTIG TRAPP: På nye Gardermoen blir det SAS til høyre og Norwegian til venstre. (Foto: Per Ervland)
VELG RIKTIG TRAPP: På nye Gardermoen blir det SAS til høyre og Norwegian til venstre. (Foto: Per Ervland) Vis mer

Disse må være ekstra oppmerksomme!

- Alle som skal reise med Norwegian, British Airways, Finnair, Air Baltic og Brussels Airlines sjekke inn i den nye avgangshallen, forteller kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Avinor Oslo Lufthavn til Dinside.

Dette betyr at skal du reise med Norwegian eller et av de andre flyselskapene som nevnes, må du ta til venstre når du kommer opp trappene fra toget.

- Skal man reise med et av disse flyselskapene må man være ekstra oppmerksom på at man skal sjekke inn bagasjen på de nye innsjekkingsområdene som er nummerert fra 1-3, sier Andersen.

Reisende opfordres derfor på Oslo Lufthavns nettsider til å skru av autopiloten og være oppmerksom på skiltingen på flyplassen.

Hva om du tabber deg ut og sjekker inn på feil sted?

Men du trenger ikke være så veldig bekymret for alvorlige konsekvenser dersom du skulle prøve å sjekke inn bagasjen på feil sted. Det vil nemlig ikke være mulig:

- Skal man for eksempel reise med SAS og forsøker å sjekke inn bagasjen på området til et av flyselskapene nevnt over får man en feilmelding som sier at man må gå til området hvor det flyselskapet man flyr med har innsjekk, sier Andersen til Dinside.

Han forteller også at det nye området for sikkerhetskontroll også har åpnet, og at dette kan benyttes av passasjerer fra alle flyselskaper.

Les også:

Slik blir nye Gardermoen

Slik blir shoppingen på nye Oslo Lufthavn

Det er ikke alt som blir billigere selv om taxfreebutikken blir større ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer