Fly i jula 2018

Fly hjem til jul? Dette er den verste dagen

Og fredag 21. desember blir den travleste dagen på Gardermoen i jula. Sjekk Avinors råd.

KØ PÅ FLYPLASSEN? Fredag 21. desember blir den travleste dagen på Oslo lufthavn i jula. Siden det er mange som reiser med mye bagasje i jula, anbefaler Avinor at du beregner litt ekstra god tid om du skal ut å reise denne dagen. Foto: NTB scanpix
KØ PÅ FLYPLASSEN? Fredag 21. desember blir den travleste dagen på Oslo lufthavn i jula. Siden det er mange som reiser med mye bagasje i jula, anbefaler Avinor at du beregner litt ekstra god tid om du skal ut å reise denne dagen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss skal på reise i jula - det være seg til en av de mest populære utenlandsdestinasjonene eller innenlands.

Uansett hvor du skal, eller om du reiser fra eller til Gardermoen (Oslo lufthavn) i jula: Det er fredag som blir den travleste dagen på Norges hovedflyplass.

- Denne jula ser vi at trafikken er spredt utover mange dager, slik at det ikke blir så store trafikktopper som tidligere år. Fredag 21. desember blir den eneste virkelig trafikktunge dagen med nesten 100.000 reisende, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Ifølge statistikkene, er det nesten like mange som vil ankomme flyplassen, dog med en liten overvekt av reisende fra Oslo lufthavn.

Avinor anbefaler deg som skal på reise i jula om å beregne litt bedre tid enn vanlig, da mange reiser med mye bagasje.

Fra onsdag 19. desember jobber trafikken seg oppover fra rundt 85.000 reisende, til cirka 90.000 torsdagen - og altså rundt 100.000 på fredag.

Nest etter fredag 21. desember er det 27., 28. og 30. desember som er de største reisedagene utover jula - men da er passasjertallet «kun» på rundt 75.000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer