Fly ingensteds - for 1600 kroner

Flyselskap selger tretimers flyreise ingensteds, for 1600 kroner.

VELKOMMEN TIL DENNE FLYVNINGEN TIL ... INGENSTEDS: EVA Air lanserer flyvning med samme destinasjon som avgang. Dette for å tilfredsstille ønsket om å reise utenlands, ifølge selskapet. Reisen vil gå med dette spesielle Hello Kitty-flyet, og koster rundt 1600 norske kroner for en reise med internasjonale fasiliteter. Foto: EVA Air
VELKOMMEN TIL DENNE FLYVNINGEN TIL ... INGENSTEDS: EVA Air lanserer flyvning med samme destinasjon som avgang. Dette for å tilfredsstille ønsket om å reise utenlands, ifølge selskapet. Reisen vil gå med dette spesielle Hello Kitty-flyet, og koster rundt 1600 norske kroner for en reise med internasjonale fasiliteter. Foto: EVA Air Vis mer
Publisert

Verden er i krise og selv om flybransjen er litt i gang og du i prinsippet nå kan fly både til grønne og røde land, er det begrenset med flyreiser som gjøres.

I juli meldte Avinor at flystatistikken for juni viser en nedgang i passasjertrafikken på 79,8 prosent sammenliknet med 2019. Og den største nedgangen er i utenlandstrafikken, som er på minus 96 prosent sammenliknet med fjoråret.

Flybransjen er dermed selvsagt i dyp økonomisk krise og mange har mistet jobbene sine.

Etter at coronapandemien startet og verden ble stengt ned, har det blitt spekulert i hva som vil skje med flybransjen og hvordan tilbud og flypriser vil se ut. Det har blitt spådd om både lavere priser og høyere priser, og flyselskap har gjort ulike ting for å få folk tilbake i flyene - som eksempelvis å selge flybilletter til ekstremt lave priser: 7 kroner billetten!

Nå kan CNN fortelle om flyselskapet EVA Air som tilbyr spesialflyvning til ingensteds, for 180 dollar.

Hello Kitty

Flyvningen er foreløpig et enkeltarrangement som skal gjøres 8. august, som er farsdag i Taiwan, hvor altså flyselskapet er hjemmehørende og hvor flyreisen skal foregå.

Reisen er på 2 timer og 45 minutter og skal foregå med et av flyselskapets spesielle Hello Kitty-fly. Dette er fly som kun trafikkerer enkelte ruter og som du i en normalsituasjon kan bestille spesielt, fra en egen EVA Air Hello Kitty-nettside. Alle flyvninger med dette flyet har vært kansellert siden 1. april.

Men nå sendes det altså på vingene ingen.

Og flyreisen går fra Taipei til ... Taipei, som altså er hovedstaden i Taiwan.

Reisen koster 5,288 TWD, som er cirka 1600 norske kroner. Legger du på 1000 TDW (cirka 310 norske kroner), reiser du på businessklasse.

- Vi vil til utlandet

Ifølge EVA Air, er flyvningen en respons på folks ønsker om å reise utenlands. Og selv om flyvningen tar av og lander på samme sted, vil flyselskapet legge til rette for at passasjerene skal få en litt internasjonal følelse. De vil kunne handle taxfreevarer og de vil få tilgang til service som normalt sett er forbeholdt internasjonale flyvninger, som ombord-underholdning, mat, gaver og utstyr.

Og ja, ettersom dette er en Hello Kitty-flyvning, vil det selvsagt vanke Hello Kitty-gaver.

Men i motsetning til en normal internasjonal flyvning, vil denne forgå i lavere høyde slik at passasjerene skal kunne få se mer av landskapet mens de flyr. Og ruten er lagt opp for å vise steder det er fint å se på fra lufta.

ANERKJENT: EVA Air er et anerkjent flyselskap og har seinest i år kommet inn på topp 10 av beste internasjonale flyselskap i en kåring hos TripAdvisor samt i reisemagasinet Travel + Leisure. Foto: EVA Air
ANERKJENT: EVA Air er et anerkjent flyselskap og har seinest i år kommet inn på topp 10 av beste internasjonale flyselskap i en kåring hos TripAdvisor samt i reisemagasinet Travel + Leisure. Foto: EVA Air Vis mer

EVA Air er et anerkjent flyselskap og har seinest i år kommet inn på topp 10 av beste internasjonale flyselskap i en kåring hos TripAdvisor samt i reisemagasinet Travel + Leisure.

- Ingen planer

Knut Morten Johansen, direktør for samfunnskontakt i SAS Norge, sier til Dinside at de ikke har planer om å gjøre noe liknende her til lands.

- Luftfarten er spesielt hardt rammet, og reiserestriksjonene har nok skapt et sug hos mange som bokstavelig talt ønsker litt luft under vingene igjen. Vi har imidlertid ingen planer om å gjøre noe tilsvarende som beskrives her, da en slik type flygning også har et negativt miljøaspekt, sier Johansen.

Han forteller at deres fokus fremover handler om infrastrukturen i samfunnet.

- Nå har vi fullt fokus på å fly de strekninger som opprettholder infrastrukturen i vårt samfunn, og vi vil innenfor gjeldende begrensninger gradvis øke kapasiteten til regioner og land etter hvert som etterspørselen vender tilbake, sier Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer