Fly ivei under tusenlappen

Høyt, fritt og billig. Med lavprisflyene blir vi tilbudt reiser ut av landet til under 1.000 kroner, og feriepungen jubler. Billigrutene ut av Norge har blitt mange, og valgfriheten er stor.

Publisert
Sist oppdatert

Går du deg ofte vill i lavprisjungelen av flyselskaper når ferien skal planlegges, og lurer på hvilket selskap som er billigst og hvor du finner den rimeligste flybilletten? Etter lavprisfilosofiens inntog er det full krig om å ha de beste tilbudene, noe som stadig presser prisene ned. Nå har også de tradisjonelle flyselskapene slengt seg med i kampen om lavpristurene, og selskaper som SAS Braathens og Widerøe kan i likhet med de opprinnelige lavprisselskapene glede sine kunder med tresifrede billettpriser.

I vår oversikt har vi samlet sammen både de tradisjonelle flyselskapene og de typiske lavkostselskapenes beste tilbudspriser. Hvilke selskaper vi har med i guiden vår leser du mer om her. Kravet vi har stilt til rutene i guiden er at startprisen en vei er lavere enn 1.000 kroner.

En tur til Palma på Mallorca for 690 kroner, eller en svipptur innom Panthèon og Roma til 640? Her ser du vår oversikt over billige turer fra Norge.

Rekordlave billettpriser

For fire år siden pakket vi koffertene og dro til London for 4.000 kroner, tur-retur. I dag kan vi imidlertid velge og vrake i billetter for godt under tusenlappen. Om vi beveger oss til Torp og flyr med Ryanair til London for eksempel er feriepungen reddet. 199 kroner en vei. SAS Braathens flyr deg også rimelig til storbyen, 430 kroner en vei og fra Bergen drar du til Big Ben med Norwegian til 349 kroner. Aldri har det vært så billig å ta seg en ukes fri fra brunosten. Men det trenger ikke være bare enkelt - veien til billigbilletten kan være lang, og er brolagt med fleksible forsetter. I denne artikkelen får du noen stalltips om hvordan du går fram for å kapre nettopp drømmebilletten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.