Fly krasjlandet på Hudson river

Pilotens heltedåd reddet 155 liv.

Foto: Janis Krums
Foto: Janis Krums Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

US Airways' Airbus 320-fly hadde akkurat tatt av fra New Yorks flyplass LaGuardia da motorene streiket. Flykaptein ­Chesley Sullenberger hadde ikke noe annet valg enn å lande flyet på Hudson River, på Manhattans vestside, skriver Guardian.co.uk.

Dermed endte historien lykkelig for alle de 155 personene ombord. De kan takke sin kaptein, som har 29 års erfaring, for at de fortsatt lever.

Da Sullenberger hadde landet flyet på elven, sørget han for at alle passasjerene kom seg ombord i redningsbåtene som kom dem til unnsetning. Han tok en aller siste runde inn i kabinen for å sjekke at alle var ute, før han forlot flyet som var i ferd med å synke.

Se videoen av den utrolige ulykken her.

Det skal ha vært kollisjon med en flokk gjess som gjorde at flyets motorer fikk problemer. En av dem skal ha kommet i brann.

Lå i vannet utenfor Manhattan

Det var nok mange newyorkere som måtte gni seg i øynene da de så flyet som lå i vannet like utenfor Manhattan. Øyevitner har fortalt at landingen så så kontrollert ut at de trodde det var et sjøfly.

Straks etter at flyet hadde landet, kom flere vanntaxier bort for å redde passasjerene ut. Utgangene foran og ved vingene ble åpnet, og passasjerene hoppet direkte over i båtene som ventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer